Utapanje
Foto: Shutterstock/Shutter

Da je skromnost vrlina hrabrih i plementih ljudi pokazali su i Kraljevčani Filip Trifunović (20) i Marko Milenković (18).

Mladići su u noći između 21. i 22. maja, iz nabujalog i mutnog Ibra, izbavili dvojicu sugrađana približnih godina, ali nisu želeli da se o tome priča i piše.

- Najvažnije je da su mladići koje smo spasli prošli bez ozbiljnijih povreda i posledica, a mi smo učinili samo ono što bi, verujem, uradio svako da se našao na našem mestu - kaže Filip Trifunović, student prve godine Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, gde uči informacione tehnologije.

- Dok smo oko sat i po posle ponoći prolazili šetalištem na keju, nedaleko od Glavčićevog mosta, videli smo dvojicu mladića koji su sedeli na obali, a onda, najednom, jedan za drugim, uskočili u reku. Ovaj prvi brzo je počeo nekontrolisano da maše rukama, shvatili smo da se davi, pa sam skočio, doplivao do njega i odvukao ga do obale, te uz Markovu pomoć izvukao na bezbedno, prenose Novosti.

- Kada sam doplivao do njega već je tonuo, pa sam morao da zaronim. Osetio sam da je potpuno opušten, pa sam i njega, u besvesnom stanju, dovukao do Marka - veli Filip, koji je tokom spasilačke akcije zadobio manju povredu kolena, uz ogrebotine po rukama i nogama.

Onda je izbavljenim mladićima, do dolaska lekarske ekipe, trebalo ukazati prvu pomoć jer su imali veoma slab puls. Srećom, masaža srca bila je delotvorna i obojica su nakratko otvorila oči. Spasioci su, za njima otišli i u Službu hitne pomoći kraljevačkog Doma zdravlja.

Kako bi se lično uverili da su izbavljeni mladići dobro, Filip i Marko su iste noći za njima otišli u službu Hitne pomoći kraljevačkog Doma zdravlja.

- Tamo je samo jedan primio infuziju i obojica su iste noći puštena kućama - referiše Marko Milenković, učenik Saobraćajno-tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.

- Kasnije su nam zahvalili i oni, i njihove porodice sa kojima ostajemo u kontaktu... Pre skoka, obojica su skinuli majice, što ukazuje da su znali šta rade, ali ne znam zašto su to učinili, a i oni se slabo sećaju noći u kojoj se umalo nisu udavili.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading