juric roksic
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/ Prva

Radiša Roskić, bivši načelnik BIA i advokat, sumirao je dosadašnju istragu vezanu za nestanak Danke Ilić. On je gostujući na Prva TV naglasio da više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima i nastavlja sve svoje istražne aktivnosti upravo zbog toga da bi se eventualno došlo do nekog pomaka.

- Ono što možemo zaključiti je da je prvi deo potrage za malom Dankom izvršen detaljno i dobro organizovano. Ispitan je direktor JKP "Vodovod" u Boru. Namera ovog ispitivanja je da se potvrde već pribavljena saznanja o činjenici da se automobil marke "panda", koji pripada "Vodovodu", nalazio u kritično vreme na kritičnom mestu. Kroz radne naloge i izveštaje o vozilu, direktor bi to morao da zna, a posebno činjenicu da li je nakon 26. marta taj automobil korišćen - rekao je advokat Roskić.

Postoji i saznanje da je pozajmljivan i auto prijatelja jednog od osumnjičenog, pa se njegovo ispitivanje odnosilo na to da tužilac nedvosmisleno ustanovi da li je eventualno u kritično vreme svoj automobil pozajmljivao osumnjičenima, objašnjava Roskić.

- Danas bi trebalo da bude ispitan prijatelj oca nestale Danke Ilić, koji je sa njim bio u automobilu i video osumnjičene na licu mesta. Kroz njegov iskaz trebalo bi da bude verifikovano da su dvojica osumnjičenih za ubistvo izjavila, nakon što su ih zaustavili, da nisu videli devojčicu - objašnjava advokat Roskić.

juric roksic

Foto: Printscreen/ Prva

 

Dodaje da je uznemirenost u javnosti i dalje velika i da je to jedan od razloga zašto su osumnjičeni i dalje u pritvoru.

- Vreme neumitno teče. Već je prošlo tri meseca istrage. Do optuženja mora doći, međutim, sama priznanja nisu dovoljna za osuđujuću presudu. Osuđujuću presudu sud može doneti samo u uslovima kada je potpuno siguran, kada je apsolutno izvesno da je takva odluka opravdana. U tom smislu prikupljaju se i drugi dokazi, čeka se i veštačenje GPS signala, kao jednog od kockica u tom mozaiku - kaže Roskić.

svetlana dragijević

 

 

Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu izjavio je danas da se nada da će telo Danke Ilić, koja je pre tri meseca nestala u okolini Bora, biti nađeno. Kako kaže, dok se to ne dogodi, niko neće imati mira.

Međunarodni dan nestale dece upravo je bio posvećen maloj Danki Ilić, a kako kaže Igor Jurić, devojčica je centralna figura događaja, jer i dalje nema rešenja njenog slučaja i odgovora gde je telo Danke Ilić.

- Danka je nažalost centralna figura i samim tim što još uvek nemamo rešenje te misterije, jednostavno želimo da na neki način da se sa potragom ne stane i ono što mi možemo da radimo je upravo da apelujemo na javnost i da ukazujemo da, ukoliko postoji bilo kakva vest, informacija, da se to dostavi policiji i da napokon saznamo pravu istinu - rekao je Jurić za "Prva" TV.

juric roksic

Foto: Printscreen/ Prva

 

Pronalazak tela male Danke Ilić (2) odagnao bi sve sumnje, spekulacije i teorije zavere koje se provlače kroz javnost, ističe Jurić.

- Mnogo je vremena prošlo i ključni zadatak bi bio pronalazak tela. To bi mnogo toga odagnalo i sve te sumnje, i sve te spekulacije, i sve te teorije zavere koje se sada prepliću u javnosti bi se izgubile kada bi se telo pronašlo. Zbog toga se ja konstantno nadam i živim za momenat kada ćemo saznati, ako ništa drugo, bar pravu istinu. Jer ni sama porodica, posebno devojčica, neće naći svoj mir dok se njeno telo ne pronađe - rekao je Jurić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading