SRBIJO, SPREMI SE! Novi pljuskovi samo što nisu, a od ovog datuma sledi temperaturni ŠOK
Foto: Alo/Alo!/Ilustracija/Shutterstock

Prema prognozi Ivana Ristića, za vikend se očekuje smena sunca i visokih oblaka, temperatura će ići i na više od 25 stepeni i polako će se vratiti letnje temperature s tim što će duvati košava u Vojvodini.

- Imamo nekoliko dana pauze od kiše, naše komšije ne. Nova kiša prema IRIE modelu stiže u sredu, 29. maja. Šanse za pljuskove kiše postoje sutra i prekosutra takođe na jugu i jugozapadu Srbije blizu državnih granica. Košava slabi u nedelju uveče, u ponedeljak popodne okreće na slab zapadni vetar - piše Ristić.

Ristić navodi da će košava biti malo salbija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Cela sledeća nedelja biće bez vetra, a temperatura će se kretati oko 25 stepeni, a onda će sredinom nedelje ponovo pasti kiša.

- Prema meteorološkim modelima ovo je bila najkišovitija nedelja kako u prethodnim tako i u narednim nedeljama, tako da se ne očekuje ovolika količina padavina što će svakako uticati da se reke ponovo vrate u svoja korita i da se smanje šanse za poplave - kaže meteorolog.

Inače, u Novom Pazaru još je na snazi vanredna situacija od poplava dok je u vladičinom Hanu vanredna situacija nakon nevremena sinoć ukinuta.

Meteorolog navodi da zbog padavina najviše pažnje treba i dalje obraćati na jugozapadni deo Srbije i da Novi Pazar treba i dalje da bude u pripravnosti, dok će se u ostalim delovima zemlje naročito u istolnim krajevima reke, koje su nodašle poslednjih dana, polako smirivati.

Od 1. juna idu baš letnje temerature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih 10 dana juna biće mnogo prijatnije sa letnjim temperaturama.

- Prave letnje temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas, zaključuje Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading