Kragujevac
Foto: Alo/Alo!/Grad Kragujevac

 To je deo projekta „Posao po meri“ uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u partnerstvu sa Forumom mladih sa invaliditetom.

Kragujevac

Alo!/Grad Kragujevac

 

 

 

- Ovo je prvi revolving (samoobnavljajući kredit) u Srbiji, a raspolaže sa 20.000 dolara. Osobe sa invaliditetom koje žele da se zaposle ili da započnu sopstveni biznis imaće priliku da dobiju beskamatne pozajmice i da sredstva vrate u Fond u naredne tri godine. Na taj način je omogućeno da i sledeće godine nove osobe konkurišu i dobiju podršku iz ovog fonda. U narednom periodu ćemo razvijati kriterijume po kojima će da se biraju osobe koje konkurišu za podršku, a javni poziv će biti objavljen u naredne dve ili tri nedelje - kaže Ana Košel iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Za podršku iz Fonda moći da konkurišu osobe sa invalididitetom, ali i kompanije koje zapošljavaju te osobe.

Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca, kaže da Grad Kragujevac posvećuje posebnu pažnju zapošljavanju osoba sa invaliditetom. U prethodnih nekoliko godina programom javnih radova angažovano je 127 osoba sa invaliditetom, za šta je grad, iz sopstvenih sredstava izdvojio 2,7 miliona dinara.

- Podsticajni fond za zapošljavanje osoba sa invaliditetom je aktivnost koja se nadovezuje na ove aktivnosti. Sredstva kojima će raspolagati ovaj fond obezbeđuju zajednički Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u vrednosti 12.500 dolara, dok Grad Kragujevac učestvuje sa 7.500 dolara - ističe Ružić.

Za sprovođenje pomenutog projekta zadužena je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading