MATURA
Foto: Alo/Alo

Za maturante gimnazija i srednjih stručnih škola u Srbiji danas je počeo letnji raspust. Oni su prvi koji su se raspustili, jer dugoočekivani letnji odmor ne počinje za sve školarce osnovnih i srednjih škola u Srbiji istog dana. 

Ministarstvo prosvete Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje,objavilo je u školskom kalendaru tačne datume kraja školske godine, odnosno početka letnjeg raspusta.

Tako se maturanti gimnazijasrednjih stručnih škola iz Srbije (bez Vojvodine) raspuštaju danas dok za učenike ostalih razreda raspust počinje 21. juna. 

kalendar skola

Foto: Printscreen

 

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje 14. juna, nasuprot tome, učenici osmog razreda, odnosno mali maturanti na letnji raspust odlaze po 31. maja kako bi se pripremili za polaganje male mature 17, 18. i 19. juna.

kalendar skola

Foto: Printscreen

 

Za velike maturante letnji raspust počinje mesec dana ranije. Tako će učenici završnih razreda gimnazija, četvorogodišnjih i trogodišnjih smerova srednjih stručnih škola, na letnji raspust takođe polaze i trajaće do kraja avgusta.

kalendar skola

Foto: Printscreen

 

 

kalendar skola

Foto: Printscreen

 

U Vojvodini se učenici završnih razreda gimnazija i srednjih stručnih škola raspuštaju danas a učenici ostalih razreda u školu će ići do 21.juna 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading