Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

Uveče se očekuje razvedravanje u celoj zemlji, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće do 26 stepeni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom koji se danas očekuju u Srbiji lokalno će biti izraženiji u istočnoj polovini zemlje, dok će u ostalim krajevima njihova učestalost i intenzitet slabiti.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura će sutra biti od 9 do 15, a najviša od 23 do 26 stepeni.

Ujutro na severu, a u toku prepodneva i u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom.

nevreme u Srbiji napravilo probleme na putevima, uništilo useve...

Foto RINA

 

U ostalim krajevima suvo i delimično vedro. Posle podne promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi s grmljavinom, kao redja pojava, očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima dok se uveče očekuje razvedravanje u celoj zemlji.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području istočni i jugoistočni, u ostalim krajevima severnih pravaca.

I u Beogradu ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno s kišom, a moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak s grmljavinom, uveče razvedravanje.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša oko 24 stepena.

Vreme narednih dana

Do utorka u većem delu suvo sa sunčanim periodima.

Za vikend u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom, a uslova za kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, uz pretežno oblačno vreme, biće na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije.

U ponedeljak uglavnom suvo, a u utorak kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima. U drugoj polovini sledeće sedmice ponovo nestabilno u svim krajevima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading