poplave u Novom Pazaru
Foto: Alo/Foto: RINA

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Grada Novog Pazara, Ismail Dupljak izjavio je za Tanjug da građani trenutno prijavljuju štetu, a da su ekipe tokom noći dežurale i radile na otklanjanju posledica snažnog nevremena.

“Do jutros smo na terenu bili svi, mehanizacija javnih komunalnih i privatnih preduzeća, vatrogasci, prvi put je upotrebljena i jedinica Civilne zaštite Grada Novog Pazara. Ponovo smo i nakon toga obišli teren i uverili se da su ulice očišćene i oprane od blata i mulja, sve se polako dovodi u normalno stanje", rekao je on.

Reka Trnavica se ponovo izlila, baš na mestima gde se vrše radovi na korićenju te reke.

"Voda se povlači polako u rečna korita, a vodostaj reka koje su ostale u svojim koritima polako opada. U stalnom smo zasedanju, pratimo situaciju iz časa u čas”, izjavio je Dupljak.

Novi Pazar je juče oko 15 časova pogodilo snažno nevreme praćeno jakom kišom i krupnim gradom. Zbog jakih pljuskova, na ulicama se stvorila velika količine vode, pa je saobraćaj bio potpuno paralisan.

Štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara proglasio je sinoć vanrednu situaciju na teritoriji celog grada zbog štete nastale tokom jakog nevremena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading