SRBI SE U OVOM GRADU NAJELI ZA MALE PARE! Ručak za četvoro platili samo 2.000 dinara!
Foto: Shutterstock

Mala družina iz Beograda zaputila se u Vlasotince na ručak. jednim specijalnim povodom i šta god da su očekivali, vratili su se prepuni lepih utisaka o tom malom gradu na jugu Srbije.

Pošto su dobrano poranili, u odnosu na veseli događaj čijim povodom su došli, odlučili su da prekrate vreme u jednom restoranu domaće kuhinje. I tu ih je sačekalo prvo pozitivno iznenađenje. Kvalitet hrane je bio vrhunski, a cene toliko niske da su se šokirali.

- Krenuli smo koleginici u Vlasotincu na svadbu i pošto smo poranili svratili smo na doručak u jedan restoran da se malo okrepimo. Videli smo u jelovniku da su cene neuporedivo niže nego u Beogradu, ali je pravo iznenađenje usledilo kada nam je porudžbina stigla. Porcije su bile ogromne, nismo mogli da pojedemo, a o ukusu da i ne pričamo. Paradajz i krastavac su imali i miris i ukus za razliku od onog u Beogradu koji je kao plastičan bez mirisa i ukusa - kaže S. Đ. koja je sa grupom kolega išla na svadbu u Vlasotince.

Drastična razlika!

Cene Vlasotince:

Produženi espreso - 130 dinara

Turska kafa - 100 dinara

Grčka salata, 500 g - 400 dinara

Omlet sa šunkom, sirom i pečurkama 250 dinara

Omlet sa kačkavaljem, pečuraka i sirom - 250 dinara

Ćevapi na kajmaku sa pomfritom, 350 g - 450 dinara

Cene Beograd:

Omlet od 3 jaja - 350 dinara

Ćevati u lepinji sa pomfritom, 250 g - 660 dinara

Ćevapi u kajmaku - 690 dinara

Grčka salata, 200 g - 360 dinara

Domaća kafa - 180 dinara

Produženi espreso - 230 dinara

I ona i njene kolege ne mogu da prestanu da hvale kvalitet mesa sa roštilja.

- Ćevapi su tri puta veći nego u Beogradu. Od 10 ćevapa u Beogradu ne mogu pošteno da se najedem, a ovde sam naručio pet i bio sam sit. A tek ukus mesa, to je neuporedivo. Nas četvoro se sito najelo za 2.050 dinara koliko u Beogradu košta jedan ručak - kaže A. M.

Dilema, kako Vlasotinačkim ugostiteljima polazi za rukom da gostima isporučiju tako jeftine i kvalitetne obroke u poređenju sa Beogradom, gde isti obrok košta duplo više, ostaje nerešena.

Ipak, možda deo odgovora leži u tome što je prosečna neto zarada u Beogradu u februaru iznosila 118.351 dinara, dok su Vlasotinčani u proseku primali po 65.776 dinara.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading