Grčka Kavala
Foto: Alo/D. J. Bužić

Internet je obično najvažniji za putnike, ali pošto WiFi nije uvek dostupan, ponekad je neophodno koristiti i mobilne podatke, što može dovesti do visokih računa.

Najekonomičniji su audio-pozivi putem aplikacija koje to omogućavaju, dok video-pozivi i slanje fotografija ili video materijala obično najviše koštaju.

Kada su u pitanju poruke i minuti, troškovi u zemljama Zapadnog Balkana kao što su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija, obračunavaju se isto kao u domaćem saobraćaju.

Cene ovih usluga zavise od paketa koji korisnik izabere prilikom kupovine. Međutim, kada je reč o internetu, nakon što korisnik potroši sve mobilne podatke iz svog paketa, naplaćuje se dodatna potrošnja po posebnoj tarifi. Zbog toga operateri često nude dodatke za internet koji obično važe nedelju dana, a njihova cena zavisi od ponude operatera.

Zahvaljujući sporazumu sa Grčkom, cene minuta, poruka i interneta su znatno niže u poređenju sa drugim zemljama. Cene dolaznog poziva kreću se od četiri do 50 dinara, odlaznog poziva od 19 do 50 dinara, SMS poruka od četiri do 20 dinara, dok je cena jednog megabajta interneta oko jedan dinar.

Cene roming usluga zavise od zone u kojoj se nalazi država u koju se putuje, kao i od samog operatera.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading