Oluje i pljuskovi od danas do kraja nedelje
Foto: Alo/Foto: Alo!/Vladimir Beatović

RHMZ je najavio:

- U toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom. U narednom satu padavine se očekuju na području Vojvodine i jugozapadne Srbije, a u nastavku dana razvoji će biti sve češći i u ostalim krajevima.

RHMZ

RHMZ

 

 

- Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata s udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju.

Inače, RHMZ je ranije danas, tačnije u podne, izdao upozorenje na vremenske nepogode: 

- Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

RHMZ

RHMZ

 

 

- U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i učestalost grmljavinskih razvoja slabiti.

Na snazi je i hidrološko upozorenje.
 
Na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 22. i 23. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading