polcija
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/b

Završena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila a ono što zabrinjava policiju je da je skoro dve trećine kontrolisanih vozača kamiona zatečeno u prekršaju, izjavio je jutros Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Stević je za Tanjug rekao da su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja od 13. do 19. maja, pripadnici MUP-a kontrolisali više od 10.000 vozača autobusa i kamiona i otkrili oko 6.400 prekršaja.

policija

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

"Ono što nas je zabrinulo kada su u pitanju vozači kamiona jeste da je čak dve trećine njih zatečeno u prekršaju. Svaki treći vozač kamiona nije bio u prekršaju", rekao je Stević.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju vozači autobusa, svaki drugi vozač autobusa je bio u prekršaju.

"Najviše je bilo prekršaja zloupotrebe tahografskog uređaja, kao i kršenja propisa o vremenu odmora, odnosno o vremenu upravljanja", rekao je Stević.

On je istakao da takođe "posebno zabrinjava da je čak 10 vozača kamiona bilo pod uticajem psihoaktivnih supstanci i čak 15 njih isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola".

"Tokom ove akcije otkriveno je ukupno 6.400 prekršaja i to je otprilike brojka koja je i prošle godine u ovom periodu otkrivena u istoj akciji", rekao je Stević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading