GSP
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo/ilustracija

Kontrolori patroliraju vozilima GSP-a, a period kada su samo upozoravali putnike koji nemaju karte sada je iza nas.

Nekoliko meseci unazad karte za gradski prevoz u Beogradu se mogu kupiti na četiri različita načina, pa opravdanja za švercovanje više nema.

Papirne karte prodaju se i na oko 600 kioska kao i na šalterima JKP "Naplata prevozne usluge"

Automati za kupovinu karata platnim karticama mogu da se vide u sve više vozila gradskog prevoza. To znači da ne morate da koristite mobilni telefon za plaćanje karte, ukoliko vidite ovaj uređaj. Nakon odabira vrste karte i plaćanja platnom karticom, koja se prislanja na gornji deo aparata, iznad displeja, on štampa papirnu kartu.

KONTROLORI VIŠE NE GLEDAJU ''KROZ PRSTE'', OBAVEŠTENJE JE JAVNO! Evo na koje načine možete da kupite kartu za prevoz u Beogradu!

Foto: Grad Beograd

 

Ukoliko kartu plaćate putem mobilnog telefona, to možete učiniti:

- Slanjem SMS poruke na broj 9011 i to A90 za 90 minut vožnje u zoni A, B90 za zonu B i C90 za zonu C. Mogu se kupit i dnevne karte (poruke A1, B1 i C1), karte za 7 dana (A7, B7, C7) i karte za 30 dana (A30, B30, C30).

Kada pošaljete poruku, odmah će vam stići "odgovor" sa druge strane, u kom će stajati potvrda da ste vi kupili svoju kartu i u kom periodu ona važi. Kada naiđe kontrolor, na vama je da pokažete tu poruku.

- Korišćenjem aplikacije i uplatom kredita za kupovinu karata sa platne kartice

Najjeftinija je karta za 90 minuta vožnje u jednoj zoni (50 dinara), a najskuplja (i najisplativija) je godišnja karta, koja može da se kupi samo u papirnom obliku i preko aplikacije, ali ne i SMS porukom.

Ova karta košta 24.000 dinara za jednu, odnosno 36.000 dinara za dve zone.

Penzioneri i đaci imaju pravo na besplatan prevoz uz odgovarajuću legitimaciju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading