Promo
Foto: Promo/Promo

Deseti, jubilarni festival manifestacija, destinacija i degustacija zvanično je otvoren juče u najstarijem delu parka Kalemegdan u čijem središtu se nalazi fontana „Ribar“.

Posetioci su imali prilike da istraže razne programske sadržaje festivala koji se predstaviljaju u šest tematskih celina, a prostiru se duž šetačkih staza parka obuhvatajući i šetalište koje pruža velelpan pogled na Novi Beograd.

Centralna festivalska zona, koja nosi naziv „Aduti Srbije“, prikazala je kulturno, istorijskoi gastronomsko bogatstvo više od 30 opština iz Srbije, koje su na maštovit i kreativan način dočarale duh i atmosferu mesta iz kojeg dolaze. U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ lepote svoje zemlje predstavili su gosti iz regiona koji će tokom festivala nastojati da posetiocima predstave svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Još od prvog izdanja “Beogradskog Manifesta” cilj organizatora je da posetiocima na jedan jedinstven i kreativan način, na početku letnje turističke sezone, predstave na jednom mestu brojne destinacije i manifestacije ali i da omoguće posetiocima da dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih mesta koje mogu da posete tokom godišnjeg odmora, a nakon jučeračnjeg otvaranja može se reći da će ovogodišnje izdanje Beogradskog Manifesta opravdati sva očekivanja.

Dečja zona „Mašta može svašta“ je od samog početka festivala najveselija, a pored zanimljivog scenografskog uređenja u kojem mogu da uživaju porodice sa decom, priređeni su i brojni besplatni interaktivni sadržaji za najmlađe koji će nastaviti da se odvijjaju tokom celog vikenda.

Mališanima je i ove godine biti omogućeno jahanje konja u parku u posebnoj zoni koja nosi naziv “Konji vrani” koja je odmah izazvala veliko interesovanje najmlađih posetilaca.

U okviru „Manifest bazara“, čiji je pokrovitelj Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom, predstavljeno je preko 50 izlagača iz čitavog regiona, a posetioci su imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine i lokalno autentične gastronomske proizvode.

Za posetioce je obezbeđena i zona za opuštanje u parku, pa su tako u „Kalemegdan piknik zoni“ brojni posetioci uživali u muzici i sjajnoj hrani.

Uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i u saradnji sa projektom „Svaka limenka se računa“ i ove godine su na Beogradskom Manifestu postavljene kutije za odlaganje iskorištenih limenki, a na festivalskom prostoru su prisutni i promoteri sa rančevima za odlaganje iskorišćenih limenki. Ova dugogodišnja saradnja ima za cilj podizanje svesti o značajju reciklaže aluminijuma, a sve u cilju zaštite životne sredine i smanjenja plastičnog otpada.

Festival se ove godine održava uz podršku Grada Beograda, GO Stari Grad i JP “Beogradska tvrđava”, a u okviru manifestacije “Dani porodice”.

Radno vreme festivala tokom vikenda je od 11 do 21 čas. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Više informacija na: https://www.instagram.com/beogradski_manifest/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading