košava
Foto: Alo/Dejan Briza

 U 05:03 izdali su meteorološko upozorenje za područje Srbije na olujnu košavu, za sutra i prekosutra. 

- U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava će pojačavati danas (15.05.), a najjači udari vetra očekuju se u sutra i u petak (16 - 17.05.), kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h). Za vikend kratkotrajno slabljenje vetra.

RHMZ

RHMZ

 

 

U 05:02 izdata je meteorološka najava u kojoj piše da će tokom jutra u centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima biti mestimično sa kišom.

RHMZ

RHMZ

 

 

Kako navode, očekuje se da će u prvom delu sedmice češća kiša biti na zapadu, jugu i jugoistoku Srbije, a u košavskom području od srede vetrovito vreme. 

- Danas (15.05.) na zapadu, jugu i jugoistoku, kao i ponegde u centralnim delovima zemlje, padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 30 mm padavina, lokalno i više.

- Istovremeno u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati do subote, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16. i 17.05.) kada će na jugu Banata dostizati 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h).

Na snazi je i hidrološka najava:
 

- Tokom 15. i 16. maja na gornjem toku Južne Morave, Veternici, Jablanici, Pustoj, Toplici, Nišavi i Belom Timoku vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading