crveni krst
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Youtube

Crveni krst Beograd organizovaće sutra, u okviru manifestacije “Dani porodice”, jednu od njihovih najtraženijih obuka - Prvu pomoć za roditelje, kao i sve one koji to tek treba da postanu.

Obuka će biti održana na Trgu Republike sa početkom u 18 časova. Sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica rekao je za Tanjug da je manifestacija "Dani porodice" odlična prilika da ta organizacija pošalje jasnu poruku da "ono što je najvrednije čuvamo znanjem".

- Crveni krst Beograd koristeći led ekrane integrisane kao deo scenske opreme, emitovaće segmente video lekcija koje će dva vrsna trenera koristiti kao početnu stavku u pojašnjenju zagušenja zalogaja kod beba i dece, a uz sve to jasan prikaz mera i tehnika koje će svim posetiocima ove manifestacije pružiti ono najbitnije, a to je lični kapacitet u očuvanju bezbednosti i zdravlja sopstvene porodice - objasnio je Prica.

Dodao je da je u planu i scenska demonstracija kardiopulminalne reanimacije bebe, koju je neophodno izvesti u momentima kada je zagušenje zalogajem već toliko ušlo u alarmantnu fazu, odnosno stanje u kome je tu tehniku neophodno primeniti kao meru oživljavanja. Takođe, kako je rekao, na proaktivan način biće upriličen i prikaz zbrinjavanja krvarenja nastalih usled posekotina i oguljotina koje su česta pojava i stanje koje svaki roditelj mora da zna kako da zbrine, rekao je Prica

- Šaljemo snažnu poruku Beograđanima da je lična savest kod ovako bitnih stvari najveći pokretač zajedničkih interesa svakog društva, a to je znanje koje možete primeniti i nekome spasiti život. Mi iz Crvenog krsta često kažemo da se život na rukama donosi, a isto tako u teškim situacijama i pod rukama gubi i da je taj osećaj nemoći nešto što znanje o tehnikama prve pomoći dovodi do toga da se neke tragične okolnosti mogu izbeći -rekao je Prica.

Tanjug

BONUS VIDEO:

 

https://www.tiktok.com/@alo_portal/video/7366735639640902917?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7367255995850376709

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading