SEZONA POLAGANJA PRIJEMNIH ISPITA POČELA! Velika navala za specijalizovana odeljenja srednjih škola: Prijavilo se 7.100, slobodnih mesta samo 5.000!
Foto: Alo/Tanjug

Prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola osmaci polažu 11, 12, 17, 18. i 19. maja, objavljeno je na portalu Moja srednja škola.

Za specijalizovana odeljenja u umetničkim školama likovne oblasti prijemni ispit je držan u petak, 10. maja.

Preliminarni plan upisa u narednu školsku 2024/25. godinu u kojem su date upisne kvote za sve obrazovne profile objavljeno je na sajtu Ministarstva prosvete.

Planom je previđeno nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole - likovne, baletske i muzičke, prenosi Tanjug.

Za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i srednjih umetničkih škola ove godine prijavilo se 7.100 kandidata koji će se boriti za 5.000 slobodnih mesta.

Za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, kao i za specijalizovana odeljenja filoloških nauka, scenske i vizuelne umetnosti prijemni se održava danas i u nedelju.

Đaci koji žele da se upišu u baletsku i muzičku školu polagaće ispit 17, 18. i 19. maja od 10 časova.

Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, fiziku, kao i đaci sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju ispit je zakazan za 18. maj.

Za upis u bilingvalna odeljenja prijemni će se održati 18. i 19. maja.

Oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavaće zadatke 19. maja od 10 do 12 časova.

Kada će preliminarni rezultati

Preliminarni rezultati prijemnog ispita (detaljna obaveštenja u srednjim školama koje sprovode prijemni ispit) biće od 13 do 21. maja, kao i podnošenje i rešavanje prigovora učenika na preliminarne rezultate prijemnog ispita (detaljna obaveštenja u srednjim školama koje sprovode prijemni ispit) biće objavljeni od 13. do 21. maja.

Konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni od 14. do 22. maja.

Bez obzira na to da li polažu prijemni za upis u specijalizovana odeljenja, svi osmaci su obavezni da izađu na završni ispit koji će se održati 17, 18. i 19. juna.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading