tornado
Foto: Alo/Tanjug/Ap

Širom centralnih predela SAD već danima besne snažne grmljavinske i superćelijske oluje, a mnoge od njih prerasle su u razorna tornada.

Poslednjih dana serija tornada pogodila je savezne američke države Oklahoma, Kanzas, Nebarska i Teksas, pri čemu je pričinjena ogromna materijalna šteta, prenosi Telegraf.

Severni deo Tekasa pogođen je katastrofalnim poplavama. Prethodnih dana na ovom području palo je od 200 do 500 litara kiše po kvadratnom metru metru, pd čega samo u jednom danu više od 200, što je i dovelo do razornih poplava.

U poslednja 24 sata ovaj olujni sistem nastavio je put prema istoku, pa je žestoko pogodio i Misuri.

Danas je snažan grmljavinski sistem nastavio da se kreće dalje prema istoku. Žestoke grmljavinske oluje danas haraju saveznim američkim državama Tenesi, Misuri, Kentaki, Indijana, a uskoro će zahvatiti Severnu Karolinu i Virdžiniju.

Očekuju se grad, snažni pljuskovi, obilne kiše i poplave, a postoji i ogromna opasnost od nastanka tornada.

SAD u proseku tokom godine pogode više od hiljadu tornada, a sezona je najintenzivnija upravo u ovom delu godine.

Veći deo SAD već danima je na udaru razornih grmljavinskih oluja i tornada, a proces ovih oluja intenzivan je uzastopno još od kraja aprila.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Već razgovaramo sa Kinom oko letećeg taksija koji planiramo da uspostavimo 2027. godine! #fypシ #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #kina ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading