OVO VAM NIKO NEĆE OTKRITI! Električar objasnio kako da UŠTEDITE električnu energiju!
Alo

Podešavanje tajmera da bojler radi tokom ovih perioda može biti efikasan način da se smanji potrošnja električne energije.

Kada je u pitanju štednja električne energije, bojler igra ključnu ulogu u svakom domaćinstvu. Održavanje optimalne temperature vode može biti značajan faktor u smanjenju troškova energije, prenosi Informer.

Da biste smanjili račune za struju, naši stručnjaci električari preporučuju jednostavan trik - uradite ovo kada uključujete bojler i uštedite duplo više na računima! Evo nekoliko saveta o tome kako efikasno koristiti bojler i smanjiti potrošnju struje:

Podesite temperaturu: Većina bojlera ima podešavanje temperature. Smanjenje temperature na optimalnih 50-60 stepeni Celzijusa može značajno smanjiti potrošnju električne energije, jer će manje energije biti potrebno da se voda održi na željenoj temperaturi.

Isključite bojler kada nije potrebno: Ako nema potrebe za toplom vodom tokom dužeg vremenskog perioda, kao što je tokom noći ili kada niste kod kuće, isključite bojler. Ovo je jednostavan korak koji može značajno smanjiti potrošnju struje.

Redovno održavanje: Redovno održavanje bojlera, poput provere da li su svi delovi ispravni i da li postoji curenje, može poboljšati efikasnost rada bojlera i smanjiti potrošnju energije.

Izolacija bojlera: Postavljanje izolacije na bojler može sprečiti gubitak toplote i smanjiti potrošnju struje. Ovo je posebno korisno za stare bojlere koji mogu imati lošu izolaciju.

Upotreba tajmera: Instaliranje tajmera na bojler može omogućiti da bojler radi samo u određeno vreme kada je potrebna topla voda, što može značajno smanjiti potrošnju električne energije.

Kada je u pitanju tačno vreme u toku dana kada bojler troši najmanje struje, to obično varira u zavisnosti od modela bojlera i vaših navika korišćenja tople vode. Međutim, bojleri obično troše manje struje tokom noći kada je manja potražnja za toplom vodom. Stoga, podešavanje tajmera da bojler radi tokom ovih perioda može biti efikasan način da se smanji potrošnja električne energije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading