dvoje
Foto: Shutterstock

Sve je više samaca u Srbiji, sve se teže pronalaze partneri, a rodbina ostaje uvek ista, pa pitanje „Kad ćeš da se udaš/oženiš?“ ne prestaje da bude aktuelno. Kako bi izbegli neprijatne situacije na porodičnim događajima i ljubopitljive tetke i znatiželjne strine, mnogi preuzimaju recept sa zapada, pa za svadbe, krštenja i ostale proslave iznajmljuju partnere.

Naime, broj agencija za iznajmljivanje partnera u svetu  konstantno raste, a izgleda da se procvat ovog biznisa može očekivati i u Srbiji.

Alo! je istraživao koliko ovih dana košta ljubav i kako to izgleda kada babi i dedi predstaviš rentiranog partnera.

DOBAR DAN, POŠTO LJUBAV?  Rentiranje momaka sve popularnije u Srbiji

Foto: Shutterstock

 

Mladen J. je pokrenuo ovaj servis na društvenoj mreži Fejsbuk, a na ideju je došao sa grupom prijatelja u teretani.

- Nas desetak drugara koji treniramo zajedno nemamo stalne poslove, pa smo se dosetili da glumimo momke. Više nam se javljaju starije devojke koje su baš uspešne, koje mnogo zarađuju... Neke su na jako visokim pozicijama u svojoj branši. A eto žive same, ne mogu nikoga da pronađu - ispričao je za Alo! Mladen J. i objasnio nam kako teče dogovor kada se javi žena koja hoće da rentira dečka.

- Uvek prvo pitamo za koje potrebe klijentkinja želi da iznajmi dečka jer različiti su zahtevi, ali se do sada nije desilo da na neke ne možemo da odgovorimo. Ima žena kojima je, na primer, samo potreban neko ko će sa njima da ide u nedeljnu kupovinu i da im pomogne oko kolica i nošenja stvari. Mnogo devojaka nam se javlja u vreme leta, kada je sezona matura i svadbi, i tada im je najviše stalo da se pokažu pred rodbinom ili drugaricama - rekao je naš sagovornik za Alo!, pa objasnio da svaka devojka može da bira dečka koji joj fizički najviše odgovara, kao i da momcima do detalja treba prethodno da se objasni šta se od njih traži.

- Vi definišete kakvu će ulogu imati dečko koga rentirate. Može da bude fin, da glumi doktora ako treba, može da bude i prgav, da odbrusi nekoj strini ili tetki koja vas nervira na nekom porodičnom okupljanju, imali smo i takve zahteve. Neke devojke vole da se dečko ne odvaja od njih, a nekima je bitno samo da se pojave sa jačom polovinom - objasnio je Mladen, i otkrio da je seks izostavljen iz ugovora o zakupu, ali su poljupci u čelo, držanje za ruke i zagrljaji deo paketa.

dejt

 

 

- Ukoliko želite pratioca za svadbu, krštenje ili korporativnu zabavu, za prvi sat bi trebalo da izdvojite 70 evra, za drugi dodatnih 50 evra, dok će vas svaki sledeći koštati 30 evra. Takođe, ne morate brinuti o ponašanju svog iznajmljenog dečka bez obzira na atmosferu, jer im je u vreme angažmana alkohol strogo zabranjen.

- Većina žena prvo pomisli ili da je neka šala ili da se ko zna šta krije iza svega, i to smo nekako i očekivali na početku jer mislim da je potrebno duže vreme da to na ovim našim prostorima postane normalno. Ipak je ovo Srbija! Ovakvi servisi u svetu postoje dugo i žene ga zaista koriste kao što koriste usluge taksija, dostave hrane ili bilo šta drugo - rekao je naš sagovornik.

Može i pomoć u kući

- Za pomoć u kući izdvojićete svakako manje novca, jer ovi momci obavljaju i poslove čija je cena od 500 dinara po satu, pa naviše. Možemo da pomognemo i oko vodoinstalaterskih i električarskih poslova, zamene sijalica i svih sitnih popravki po kući, premeštanja nameštaja, radimo sve... Ne znamo samo da kuvamo i šijemo - našalio se naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading