Novac
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

U ponedeljak uveče na adresu redakcije backapalankavesti.com stigla je jedna lepa vest koja budi nadu da među nama još postoje dobri i pošteni ljudi.

Naime, u redakciju je stigla informacija da je jedan Silbašan pronašao torbu sa većom količinom novca i uz pomoć policije vratio je vlasnici.

Milorad Marković iz Silbaša, pekar po profesiji, a humanitarac po opredeljenju je u ponedeljak oko 11 časova na parkingu u blizini Gradske pijace u Bačkoj Palanci pronašao torbu u kojoj je bila veća količina novca koju je bez razmišljanja odneo u policiju, piše backapalankavesti.com.

– Parkirao sam automobil u blizini pijace u Bačkoj Palanci i otišao u kupovinu. Po povratku, ostavljajući stvari u prtljažnik automobila, spazio sam platnenu torbu ispod kola. Torbu sam najpre gurnuo nogom misleći da je prazna, ali onda sam primetio da u njoj ima nešto. Otvorio sam torbu i video da je u njoj novac. Bez razmišljanja sam uzeo torbu i otišao u policiju - kaže za ovaj portal Milorad Marković.

Dodaje da su ga u policiji dočekale dve ljubazne i profesionalne službenice kojima je rekao šta se desilo. Odmah su pristupili brojanju novca i sačinjen je zapisnik. Nakon toga je zadovoljan nastavio sa svojim dnevnim obavezama, ne razmišljajući o tome što se desilo.

Istog dana oko 18 časova zazvonio mu je telefon i na njegovo iznenađenje, javila mu se gospođa čiji je novac pronađen. Mira Lalić je za ovog mladog čoveka imala samo reči hvale.

– U ponedeljak oko 11:30 časova, dok sam panično pokušavala da pronađem torbu sa novcem, zazvonio mi je telefon. Pozvali su me iz policijske stanice u Bačkoj Palanci da mi kažu da je pre desetak minuta jedan mladi gospodin pronašao i prijavio izgubljen novac. Bila sam u šoku. Službenici policije su mi rekli ko je pošteni pronalazač novca i dali mi njegov kontakt. Miloradu sam neizmerno zahvalna na ovom gestu! On je dokaz da i dalje postoje pošteni i dobri ljudi – kaže za portal BAP VESTI gospođa Mira Lalić.

(Bap Vesti)

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading