Školarci
Foto: Alo/Alo

U Grčkoj su završene Evropske edukaciono-sportske igre, sa značajnim rezultatima koji su ostvarili srpski srednjoškolci u basketu tri na tri, u atletici, a sve pohvale dobili su i zbog učešća u nekoliko radionica.

Organizator je Evropska federacija za školski sport (ESSF). Prva tri dana srednjoškolci iz šest zemalja (Grčka, Srbija, Kipar, Velika Britanija, Ukrajina i Francuska) imali su privilegiju i čast da prisustvuju drevnom mestu Olimpija, a posetili i istorijski grčki gradić – Maraton.

Našu zemlju predstavljali su srednjoškolci Sportske i informatičke gimnazije Prestiž iz Beograda. Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije, zajedničkim snagama obezbedili su sredstva za naše gimnazijalce, u sastavu: Lena Kojadinović (rođena 2008), Irina Kontić (2008), Natalija Maravić (2008), Dositej Đurić (2008), Lazar Antonijević (2006) i Andrija Bigović (2007). Kapiten Srbije je Lazar Antonijević, koji inače trenira plivanje. Uz naše mlade je bio i profesor Sreten Srećković.

Kruna ovog veličanstvenog događaja bilo je paljenje olimpijskog plamena, koji je put nastavio kroz Grčku, a krajnje odredište biće Pariz, gde će ove godine biti održane Letnje olimpijske igre.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading