sneg
Foto: Alo/Instagram/192.rs

Srbiju je zahvatilo veoma jako zahlađenje, a temperature su danas u pojedinim predelima i za 30 stepeni niže u odnosu na prethodne dane. Inače, maksimalna temperatura u Ćupriji je pre dva dana dostigla 34°C, a juče su temperature bile do 30°C.

Prodor hladnog fronta sa severa doneo je Srbiji drastičan pad temperature vazduha, usled veoma jakog zahlađenja, uz vrlo jak, na udare i severni vetar i uz kišu sa pljuskovima i grmljavinom.

Ovog jutra i prepodneva u većem delu Srbije je oblačno sa kišom i pljuskovima, uz padavine umerenog intenziteta. Tokom jutra sneg je zavejao Frušku Goru, a potom je počeo da pada i širom zapadne Srbije, pa tako i u nižim predelima na širem području Valjeva, Čačka, Loznice. U predelima zapadne Srbije iznad 200-300 metara nadmorske visine formira se i snežni pokrivač, koga ima i na Fruškoj Gori, ali i na visinama iznad 400 metara u Šumadiji i u centralnoj Srbiji, piše Telegraf.

Trenutna temperatura u Kraljevu, Valjevu i Loznici iznose samo 2°C, u Beogradu je 5°C. Najhladnije je u Kragujevcu sa 1°C.

U većini ostalih predela Srbije trenutne temperature kreću se od 4 do 8°C, na Zlatiboru je 0°C, a u Sjenici 2°C.

Inače, tokom jutra je na Kopaoniku bilo 5°C, a trenutno pada jaka kiša i temperatura je opala na 0°C, tako da kiša prelazi u sneg.

Zahlađenje jedino još nije stiglo na krajnji jug Srbije, pa je tako u Vranju 14°C.

U nastavku dana u Srbiji će biti oblačno i veoma hladno za ovo doba godine, povremeno sa kišom i pljuskovima, dok se na jugu i jugoistoku očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

Sneg će padati u brdsko-planinskim predelima iznad 400-500 metara nadmorske visine, kao i u nižim predelima zapadne, centralne i jugozapadne predele, uz kasniji prelazak u kišu.

Maksimalna temperatura biće danas od 5-6°C na zapadu Srbije do 17°C na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu veći deo dana oblačno sa kišom i pljuskovima. Temperatura bez većeg kolebanja i biće od 5 do 7°C.

U nižim predelima Srbije danas bi moglo da padne od 1 do 5 cm, u brdskim predelima desetak centimetara, a na planinama jugozapadne Srbije i do 20 centimetara snega.

Sneg će biti veoma mokar, težak i vlažan i mogao bi kao takav da izazove štete na poljoprivrednim i ratarskim kulturama i na vegetaciji.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading