Duh blokova
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Život među novobeogradskim blokovima oduvek je bio svojevrstan enigma, izuzetan za one koji u njima žive. Deo prestonice koji odiše umetnošću i bogatom istorijom zajedno sa rep muzikom uz koju su odrasla deca iz blokova

Blokovi nisu samo adrese ili prebivališta; oni su mali svetovi, zasebne planete unutar Beograda. Za posmatrače s druge strane Save, blokovi mogu delovati kao geto, ali za stanovnike, oni su mesto gde se koncentriše raznolikost života, priča i generacija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duh blokova (@duh_blokova)

 


Ekipni duh je nešto što povezuje Novobeograđane, duh zajedništva koji se oseća u svim aspektima njihove svakodnevice, od sportskih aktivnosti do druženja. Leti, kada se betonske klupice zagreju i savsko šetalište oživi, odrasli u blokovima teško mogu da prođu više od 500 metara a da ne pozdrave svaku osobu koju znaju, a s kojima se nisu videli tokom hladnijih meseci.

Za ove ljude, blokovi nisu samo prostor za stanovanje; oni su deo identiteta. U njima su ispisane uspomene i životne priče, stvorene veze koje traju godinama. Možda blokovi na prvi pogled deluju zatvoreno ili samo svoji, ali unutar njih pulsira zajednički ritam života, pun topline i podrške, koji čini da se svaki novobeogradski blok oseća kao dom.

 

 

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading