PORODICA IZ KRALJEVA UMALO SAHRANILA ŽIVU BABU GREŠKOM! Spremili sanduk, a onda su ih lekari HITNO POZVALI - sledila im se krv kad su čuli OVO!
Foto: RINA

Krajnje nesvakidašnji slučaj se desio u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu. Porodici Petrović iz Vrnjačke Banje greškom je javljeno da im je preminula majka i baka. Da je žena živa saznali su kada su došli po telo sa pogrebnim vozilom.

- Baka je otišla u bolnicu zbog loma butne kosti jer je pala, slomila butnu kost, bila na ortopediji. Stanje se potom naglo pogoršava i prebacuju je na intenzivnu negu. U momentu, čujemo se sa našim lekarom, on je vodi tamo, kažu da je za nijansu stabilnije… - ispričala je unuka Sandra.

Međutim, potom stiže vest da je žena umrla.

Da je preminula na Odeljenju intenzivne nege, saopšteno je preko telefona njenoj ćerki u petak uveče oko 22 časa.

- Mama zove u 20 sati, i rečeno je da se vrši reanimacija jednog pacijenta, i da pozovemo u 22 sata. Ona je inače učiteljica, bila je na Divčibarama sa decom, na rekreativnoj. I ona je zvala u 22 časa, po dogovoru. Pitala je za mamu, i ponovila ime Branka Maričić. Doktor koji je bio dežuran je rekao da su uradili sve što je u njihovoj moći, ali nisu uspeli da je spasu... I izjavio je saučešće - dodala je unuka.

Pogrebno vozilo, sanduk, krst, umrlica, sve je bilo spremno da ova porodica preuzme telo svoje bake Branke iz bolnice u Kraljevu.

Ali, onda se ispostavilo da Branka nije preminula, već da je to bila druga žena.

Iz kraljevačke bolnice saopštili su da je u noćnoj smeni 12. aprila vršena je reanimacija pacijentkinje, koja je nažalost preminula, a koja je bila u istoj sobi sa Brankom.

- Do zabune je došlo jer je u isto vreme pozvala kćerka pacijentkinje B. M, i ne predstavivši se, zatražila informaciju o stanju svoje majke. Medicinska sestra se u toj vanrednoj situaciji javila na telefon i saopštila da je došlo do smrtnog ishoda, misleći da razgovara sa kćerkom preminule - kažu iz Zdravstvenog centra Studenica.

Zbog nepostupanja po protokolu i davanja pogrešne informacije pokrenut je disciplinski postupak protiv ove medicinske sestre.

- Rodbini pacijentkinje se izvinjavamo zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi – rekli su iz bolnice u Kraljevu.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading