promo
Foto: Promo/Promo

Na 52. Pedijatrijskim danima Srbije, održanim u Šapcu od 11. do 13. aprila, posebno su istaknuti Frutek proizvodi za decu, kao idealni obroci za najmlađe prilikom uvođenja nemlečne ishrane u ishranu beba. Ta manifestacija, već duži niz godina održava se pod okriljem Udruženja pedijatara Srbije, a sam događaj akreditovan je kao nacionalni kongres sa međunarodnim učešćem.

Dr Slobodan Marićić, na temu uvođenja nemlečne hrane u ishranu odojčadi posebno je pohvalio kašice za bebe brenda Frutek naglasivši: „Na prvom mestu, treba voditi računa o bezbednosti namirnica koje se koriste za pripremu nemlečnih obroka, što podrazumeva namirnice bez prisustva metala i pesticida, da su bez dodatka šećera, konzervanasa i veštačkih boja. Takodje je važno istaći, da se ne koriste genetski modifikovani organizmi i biljke. Potom, važan preduslov je i odabir namirnica koje imaju autohtono geografsko poreklo, odnosno koje se uzgajaju na prostorima gde žive i krajnji korisnici. Kako bi se izbegle sve potencijalno navedene opasnosti, preporuka je da se nemlečna ishrana odojčeta započne proizvodima koji su strogo kontrolisani u toku proizvodjačkog procesa i koji podležu najstrožim evropskim regulativama u proizvodnji hrane. 50 godina prisutva na tržištu širom regiona i armija zadovoljih mališana dovoljan su pokazatelj da Frutek proizvodi opravdavaju poverenje svojih korisnika”.

Udruženje pedijatara Srbije je udruženje lekara pedijatara koji žive na teritoriji Republike Srbije i koji se slobodno i dobrovoljno udružuju radi preduzimanja aktivnosti na ostvarivanju određenih ciljeva i zadataka utvrdjenim Statutom udruženja, organizuju zajednički rad, preuzimaju prava i obaveze u skladu sa Statutom i drugim opštim aktima kojima se uređuju pitanja unutrašnje organizacije rada i međusobni odnosi članova udruženja, a u skladu sa zakonom i drugim propisima. Osnovna misija udruženja jeste unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite dece i adolescenata, edukacija, podizanje svesti javnosti o značaju kontinuirane i adekvatne brige o zdravlju dece, komunikacija sa organima izvršne vlasti i međunarodna saradnja sa sličnim organizacijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading