Rang lista
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Međunarodni dani razgovora – savetodavni dani predstavnika srpskog i inostranog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje sa građanima koji imaju deo staža ostvarenog u drugim zemljama, a sada žive u Srbiji i obratno, a prava iz PIO ostvaruju primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju.

Savetovanja se održavaju dva puta godišnje za svaku državu, jednom kod nas, drugi put u zemlji kojoj smo bili domaćini.

Fond PIO dve nedelje ranije informiše građane o datumu održavanja savetovanja, tako da zainteresovani mogu da se prijave putem telefona i dobiju svoj termin, u kome, uz pomoć prevodioca, mogu da pitaju sve što ih interesuje vezano za uslove ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, pitanja u vezi staža osiguranja, kretanje njihovog predmeta, isplata prava itd.

Kako su iz PIO fonda ranije najavili, savetodavni dani za austrijske penzionere biće održani 23. i 24. aprila.

Sada se na sajtu PIO fonda pojavio još jedan datum koji se tiče savetodavnih dana sa Mađarskom.

Za sada su poznate samo dve informacije - datum i vreme - Segedin 16. maja, a očekuje se da će PIO fond uskoro saopštiti više detalja.

@alo_portal Celu emisiju “U ringu” sa Slavicom Đukić Dejanović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading