Zoran i Melisa
Foto: Printscreen/RINA

Sa suprugom Melisom, pre skoro deset godina doselio se u selo Tometino polje podno Maljena, a vikendica je postala njihov dom.

Ovde su, kako kažu, mnogo srećniji i mirniji, a njihovi životi promenili su se iz korena od kad žive u ovoj čistoj prirodnoj oazi.

„Ovo je imanje mojih predaka, supruga je rođena Engleskinja, ali vrlo brzo se prilagodila našem načinu života. Sada okuplja mališane iz sela i uči ih engleski. Naša deca su prvo bila iznenađena odlukom da se preselimo, ali sada obožavaju da dođu ovde“, rekao je Zoran za RINU.

Ipak, ovaj bračni par nije želeo samo da leškari u hladovini ili šeta padinama Maljena. Odlučili su da se bave seoskim turizmom i sada je njihovo imanje jedno od najposećenijih u ovom delu Srbije. Ali, to nije sve.

Jedan požar pre par godina usmerio je Zoranov i Melisin život u novu avanturu – formirali su Dobrovoljno vatrogasno društvo „Tometino polje“ i od tada meštani planinskih sela mirno spavaju, jer više ne čekaju spasilačke ekipe iz susednih gradova.

„Velika je zasluga moje supruge, koja me je naterala da kupimo kamion i da oformimo vatrogasno društvo. Kupili smo ga on lajn i zajedno sa našom decom smo otišli po njega. Pravo je istorijsko vozilo, ponos Vinstona Čerčila“, izjavio je Đukić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading