Alo logo
Foto: Alo/Alo

Odbacuje se tužbeni zahtev tužilaca Srđana Milivojevića, iz Kruševca, Dragane Rakić iz Vršca, i Biljane Stojković iz Beograda, kojim su tražili da se utvrdi da su objavljivanjem neistinitih informacija u tekstu koji je objavljen pod naslovom „Lideri lešinarske opozicije dotakli dno: CEREKAJU SE ŽRTVAMA DOK IH BESRAMNO KORISTE!" na strani 3 dnevnih novina "ALO!" broj 5451 od 16.05.2023. godine, da su se tužioci "cerekali i koristili žrtve da bi se dočepali fotelja", povrđeni čast i ugled tužilaca, kao neuredna. 

Obavezuju se prvotuženi Viktor Petrović, kao odgovorni urednik dnevnih novina "ALO!" i drugotuženi Alo media system doo, iz Beograda da tužiocima Srđanu Milivojevića, iz Kruševca, Dragani Rakić iz Vršca, i Biljani Stojković iz Beograda, na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od po 50.000,00 Dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana 27.02.2024. godine, kao dana presuđenja pa do isplate, a sve u roku od 15 dana od dana prijema pisanog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja. 

Odbija se tužbeni zahtev tužilaca Srđana Milivojevića, iz Kruševca, Dragane Rakić iz Vršca, i Biljane Stojković iz Beograda, za iznos od 150.000,00 Dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja pa do konačne isplate na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, kao neosnovan. 

Obavezuje se tuženi Viktor Petrović, kao glavni (odgovorni) urednik dnevnih novina "ALO!" iz Beograda, da uvod i izreku presude objavi bez ikakvog komentara i bez odlaganja na internet izdanju medija "ALO.rs", u roku od 15 dana od pravnosnažnosti presude, poštujući pravila propisana Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. 

Obavezuju se prvotuženi Viktor Petrović, kao odgovorni urednik dnevnih novina "ALO!" i drugotuženi Alo media system doo, iz Beograda da tužiocima Srđanu Milivojevića, iz Kruševca, Dragani Rakić iz Vršca, i Biljani Stojković iz Beograda, solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 122.400,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana kada nastupe uslovi za izvršenje pa do isplate, u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading