Groblje u Topoli
Foto: Alo/Foto: RINA

Zalaganjem zaposlenih u JKSP „Topola“ izvršeno je raščišćavanje i izgradnja grobnih mesta i na sporednim, zapuštenim površinama, kako bi se podmirile aktuelne potrebe.

- Usled nedostatka grobnih mesta na groblju Oplenac, neophodno je započeti sahranjivanje na groblju u LJubeselu. Sa ciljem da obezbedimo rešenje problema na groblju u Ljubeselu izgrađeno je osam duplih i jedno pojedinačno grobno mesto. Stavljanje u funkciju i korišćenje kapaciteta groblja u Ljubeselu podrazumeva niz koraka koje izlaze iz okvira kapaciteta komunalnog preduzeća, potvrdjeno je za RINU u JKSP Topola.

Groblje u Topoli

Foto: RINA

 

Izgradnja kompletne infrastrukture, pristupnih puteva, parcelizaciju terena, izgradnja i opremanje kapele su preduslovi da se obezbede elementarni uslovi za potrebe sahranjivanja.

Groblje u Topoli

Foto: RINA

 

- Opština Topola je realizaciju ovog projekta planirala u 2024. godini. Poslovi upravljanja grobljima podrazumevaju i kompletne službe čije je angažovanje vezano za sve potrebe održavanja grobalja.
Trenutno stanje podrazumeva korišćenje kapele na groblju na Oplencu, a sahranjivanje na groblju u LJubeselu. Do momenta obezbeđivanje navedenih i neophodnih uslova JKSP „Topola“ će i dalje nastojati da obezbedi podršku građanima Topole u tako teškim momentima“, kaže u JKSP „Topola“.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading