Crveni meteoalarm
Foto: Printscreen/Shutterstock/Alo ilustracija

Nastavlja se letnji april, a s obzirom na to da je tropski dan zabeležen već 31. marta. Prvih deset dana aprila doneli su Srbiji prosečne temperature za jun i one su bile više i za 10 stepeni od proseka za ovo doba godine. Maksimalne vrednosti dostizale su i 32°C, što su za 15 stepeni više od proseka za april.

Nastavlja se i sušni period, a u poslednjiih mesec i po dana u mnogim predelima nije bilo ni kapi kiše, piše Đorđe Đurić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Jučerašnji prodor hladnog fronta, doneo je Srbiji tek malo niže temperature, ali ostale i dalje natprosčeno toplo vreme, na istoku Srbije i veoma toplo, uz temperature do 27°C.

Petak će Srbiji doneti sunčano vreme, povremeno uz umerenu oblačnost. Biće toplije, maksimalna temperatura od 25 do 29°C.

Za vikend se očekuje pravo letnje vreme. Biće sunčano, a maksimalna temperatura biće do 30°C.

Vreme sledeće nedelje

Najtopliji dan biće ponedeljak, a maksimalna temperatura lokalno će biti do 31-32°C.

Kako će vreme narednih dana biti vedro i uglavnom bez oblaka, sredinom dana očekuju se umerene i visoke vrednosti UV zračenja.

Veoma toplo vreme, uz vrlo visoke temperature i takođe veoma suvo vreme povećavaće i opasnost od izbijanja požara na otvorenom, pa se preporučuje oprez i da se vatra ne pali na otvorenom.

Letnje vreme potrajaće do ponedeljka, tako da će prva polovina aprila u potpunosti biti kao da je jun.

Inače, ponedeljak će doneti nagli pad vazdušnog pritiska i to će biti uvod u jače pogoršanje vremena.

U utorak naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Od srede do petka očekuju se obilnije padavine i osetno hladnije vreme, uz pad temperature za više od 15 stepeni, pri čemu se na višim planinama očekuje i sneg, zaključio je Đurić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading