UČENICI VARAJU RODITELJE Rešili da zarade na podmukao način
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Učenici osmog razreda posebno koriste usluge privatnih časova iz srpskog jezika, matematike ili drugih predmeta da bi se pripremili za maturski ispit. Iako privatni časovi predstavljaju dodatni finansijski teret za roditelje, sa cenama koje dostižu i do 1.500 dinara za 45 minuta, neki đaci zloupotrebljavaju taj novac tvrdeći da idu na časove, ali se nikada ne pojave kod profesora.

Na društvenoj mreži X, roditelji su započeli raspravu o otkriću da neka deca postupaju na ovaj način.

"Moj sinko jednom sedmično ide na privatni čas iz matematike. Došao sa časa i kaže da profesor traži broj telefona od roditelja. Ja okrenem pitam ima li nekih problema, čovek mi kaže da deca "peru pare", uzmu od roditelja za čas a na čas ne dođu" - jedan je od komentara roditelja.

 

 

"Meni se desilo jednom. Uzela pare za sat i po časa, otišla kući nakon sat i zadržala novac za pola sata" - navodi se u drugom komentaru.

Neki roditelji su primetili da deca zloupotrebljavaju sličan sistem i sa časovima vožnje, dok drugi smatraju da takvo ponašanje ukazuje na poslovnu snalažljivost.

"Koji crni biznis, roditelji plaćaju školovanje, a deca se uhvatila ulice" - izjavio je zabrinuti roditelj.

"Istina živa. Imali smo slučaj sedmi razred osnovne škole pokušao da deli pola pola sa suprugom da bi išao u kladionicu, normalno da ostane tajna" - deli svoje iskustvo drugi roditelj.

"Pa nije to ništa novo, pogotovo kod starije dece i roditelja koji ne proveravaju" - komentariše treći.

Ova rasprava ukazuje na potrebu za većom pažnjom i proverom od strane roditelja kada je u pitanju angažovanje privatnih časova za njihovu decu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading