Vladimir Lazarević
Foto: Alo/Prinstcreen/Instagram/srb.istorija

Komandovao je Prištinskim korpusom i u borbi sa daleko brojnijim neprijateljem imao je minimalne gubitke.

Njegovo herojstvo se, kao i svih koji su bili na braniku naše otadžbine, danas, posebno u periodu kada se sećamo NATO agresije, Srbija dobro seća. 

Dobro se sećamo i reči komandanta, koje je tada rekao u intervjuu koji je dao Milovanu Drecunu. 

Tada je general Lazarević pred kamerama rekao:

- Izvršen je težak akt agresije sa teritorije Albanije pokušajem upada više stotina naoružanih terorista od istovremenu podršku sa teritorije Albanije. Napad traje tokom litavog jučerašnjeg dana, evo i sad ste imali prilike da čujete detonacije - nastavlja se taj napad - rekao je on i dodao da su snage Prištinskog korpusa razbile terorističke grupe. 

- To više nisu grupe, nego čitave formacije albanskih oružanih snaga, među njima plaćenih mudžahedina - prošli su onako kako će proći svako ko proba da naruši intergritet Savezne republike Jugoslavije - rekao je on. 

Pogledajte: 

 

 

Ovo je inače bio prvi izveštaj sa Košara, i snimljen je na današnji dan, 10. aprila 1999. godine. 

Zona Prišrinskog korpusa obuhvatala je teritoriju celog Kosmeta i deo Opštine Kuršumlija.

Front prema Albaniji i Makedoniji bio je dug 251 kilometar. Prema rečima generala Lazarevića Prištinski korpus imao je 20 jedinica ekvivalenta 7. pešadijske brigade. Sedma pešadijska brigada bila je u drugom pojasu odbrane.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Pretražuju se dva rezervoara za zalivanje njiva. Oni se nalaze u ataru sela Zlot na oko 300m od kuće Dragijevića. #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailić #danka #fypシ #fypシ゚viral #dankailic🕊️💔 ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading