Vremenska prognoza
Foto: Alo/Printscreen/Facebook/Marko Čubrilo

Kako su saopštiti na sajtu RHMZ danas i početkom sledeće sedmice biće pretežno sunčano i toplo.

- U ponedeljak i utorak u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 28 do 31 stepeni Celzijusovih - navodi se na sajtu RHMZ.

Naročito zabrinjavaju prognoze za april, koje kažu da nas čekaju veoma male količine kiše. S obzirom da vegetacija u ovom periodu najviše buja, kiša je nepohodna.

Beograd - od 15 do 28 stepeni

  • Novi Sad - od 11 do 28 stepeni
  • Kragujevac - od 9 do 28 stepeni
  • Niš - od 12 do 28 stepeni
  • Kopaonik - od 6 do 15 stepeni
  • Zlatibor - od 11 do 22 stepena

- Biometeorološke prilike mogu imati povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguća je pojava glavobolje u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost - navodi se na sajtu RHMZ.

Nedavno, Evropu je zatekla neočekivana vest o dolasku masivne količine peska iz Sahare procenjene na čak 180.000 tona. Ova pojava donosi sa sobom ne samo estetske promene, već i potencijalne posledice po kvalitet vazduha i zdravlje stanovništva.

- Negde oko 9. 10. i 11. aprila kada se ciklon približi nama, ali nije ubedljivo da će da bude izražen kao ovaj što je bio pre dva ili tri dana, taj jezičak tog saharskog peska će biti iznad našeg područja, ali daleko slabije nego što je bilo - rekao je Nedeljko Todorović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading