Crveni meteoalarm
Foto: Printscreen/Shutterstock/Alo ilustracija

Od sutra pa sve do naredne srede pod uticajem grebena anticiklona i toplog strujanja, pretežno sunčano, suvo i znatno toplije od proseka. Maksimumi će još u petak biti oko proseka, generalno od +17 do +24, a zatim od +24 do +28, a lokalno i oko +30 stepeni Celzijusa, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Posle podnevni i večernji proračuni su za narednu sredu izmenili putanju upada svežijeg i nestabilnog vazduha, taman toliko da on nad nama donese padavine i osetnije osveženje te bi u narednu sredu posle podne bilo kiše i grmljavinskih pljuskova uz osetnije osveženje.

Posle narednog četvrtka temperature negde do +12 do +18 stepeni Celzijusa, što je u granicama proseka, dok bi u petak i u narednu subotu ponovo moglo biti nestabilno uz kišu i pljuskove.

Ne bi to i dalje bile neke obilne padavine na širem prostoru ali uz povremene nalete kiše značajan deo regiona bi akumulirao oko 20mm taloga, što bi barem ublažilo trenutno sušu koja poljoprivrednicima pravi ozbiljne probleme.

Trenutno i za oko 14.04. stoji signal za moguće još jedno pogoršanje ali kako je ova izmena nova i dosta izražena treba sačekati dan ili dva da vidimo da li je zaista došlo do promene u sinoptičkom trendu ili će se modeli vratiti na sušniji i topliju opciju.

Narednih dana svakako znatno toplije od proseka, dok bi od sledeće srede moglo doći do promene vremena, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading