danka austrija
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Portal Alo.rs objavio je vest 03.04.2024, sa senzacionalističkim naslovom: "HELIKOPTERI NADLEĆU BEČ, TAMO JE DOSTA POLICIJE Evo šta se dešava na 100 metara od mesta gde je navodno viđena Danka (2)". Vođeni izjavom porodice, koja je verovala da se na snimku nalazi sada ubijena Danka Ilić (2) vest je opremljena naslovom, koji je, sada nakon objave da su devojčicu ubila dvojica muškaraca netačan. U tom trenutku, snimak je pogledala i porodica devojčice iz Bora, a kako su kazali, dete "liči na Danku", ali nisu mogli stoprocentno da tvrde da je ona. U prvobitnom tekstu, naveli smo da je bečka policija potvrdila da je dete sa snimka vrlo verovatno Danka, što je potpuno netačno i dezinformacija. Kako nam je portal Raskrinkavanje.ba ukazao, u svojoj analizi, oglasio se i portparol bečke policije, i tada izjavio sledeće:

"Postoji velika verovatnoća da se radi o nestaloj djevojčici” na osnovu izjava njene rodbine, što se čuje i na audio snimku, a cela izjava glasi:

“Nakon što su srodnici devojčice više sati pregledali ovaj videomaterijal, mogu reći da postoji velika verovatnoća da se radi o nestaloj devojčici”. 

Netačno je da je na mestu gde je nastao snimak, za koji se pretpostavljalo da se na njemu nalazi Danka Ilić, tog dana, 3.3.2024. bilo helikopterskih jedinica, i da je kako smo pisali "policija nadletala mesto gde je nastao snimak devojčice", za koju se pretpostavljalo da se radi o Danki Ilić (2).

Izvinjavamo se čitaocima na dezinformacijama. 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Penzioner

03.04.2024 20:12

Smeniti sve iz smene na graniçnom prelazu gde jsu proßli

Zumzum

03.04.2024 21:30

Osoba koja je napravila snimak u Beču napravila je grešku što dotične dame nije pratila do stana a potom policiju poslala na određenu adresu. Velika je greška što je snimak objavljen i verovatno su otmičarke upozorene i zajedno sa detetom već promenile mesto stanovanja.