Telekom
Foto: Alo/Foto Tanjug

Prodaja kreće 1. juna, najavio je danas za RTS generalni direktor najuspešnije srpske kompanije Vladimir Lučić.

- Ovo je veoma važan događaj za slobodu kretanja i uopšte još normalniji život u regionu, a posebno u toku letnje sezone i za građane koji žive u dijaspori i žele da provedu odmor u matici. Integrisani sistem elektronske naplate putarine omogućava vožnju automobilom bez zaustavljanja na granici. Sa našim TAG uređajem vozači ne moraju da brinu i o stalnoj dopuni “kredita”, kao što je slučaj sa pripejdom, koji u Srbiji trenutno koristi oko 800.000 ljudi. Naš novi sistem, o čemu smo potpisali ugovor sa JP Putevi Srbije, podrazumeva da je TAG direktno povezan sa platnom karticom korisnika i novac se automatski skida, vozači ne moraju baš ni sa čim da se opterećuju - objasnio je Lučić.

Telekom

Foto Tanjug

 

Prodaja će se obavljati preko veb portala MTS, kao i u poslovnicama Telekoma Srbija i njegovih ćerki-firmi u regionu i Evropi.

- Od juna krećemo sa prodajom u poslovnicama MTS i MTEL, što podrazumeva i tri evropske države u kojima poslujemo i gde živi veliki broj ljudi poreklom odavde, a to su Nemačka, Švajcarska i Austrija. Samo u Švajcarskoj trenutno imamo 10 poslovnica, dok ćemo do kraja godine njih čak 30 otvoriti u Nemačkoj. Naši zaposleni u svim poslovnicama u Srbiji i inostranstvu biće na usluzi kupcima novog TAG uređaja da im pomognu prilikom registrovanja, koje će se obavljati na portalu MTS, i da razjasne bilo koju eventualnu nedoumicu - istakao je Vladimir Lučić.

Integrisani sistem naplate putarine trenutno funkcioniše između Srbije i Severne Makedonije, a očekuje se priključenje Crne Gore i Hrvatske. Takođe, vode se intenzivni razgovori da već od ovog leta sistemu pristupi Grčka, što bi bilo posebno važno zbog sezone odmora i odlazaka automobilom na more.

Na pitanje RTS o situaciji na Kosovu i Metohiji, gde je kompanija Telekom Srbija od prošlog leta pod stalnim pritiscima Prištine, Lučić je kazao da trenutno vlada “primirje”.

Najnovije laži protiv Telekoma

Inače, mediji u vlasništvu konkurentske kompanije iz Luksemburga objavili su juče da Telekom Srbija ima neizmirene finansijske obaveze prema EPS-u.

- To je apsolutna neistina i predstavlja nastavak višegodišnje konstantne kampanje plasiranja dezinformacija i pokušaja diskreditacije, koju nelojalna konkurencija vodi protiv najuspešnije srpske kompanije i tržišnog lidera u Srbiji i regionu. Posebno je cinično to što priču o navodnim dugovima Telekoma zlonamerno izmišljaju mediji čiji vlasnici zapravo zloupotrebljavaju infrastrukturu elektroprivrede! “Kablovski operator SBB bez pravnog osnova koristi stubove distributivne elektroenergetske mreže u vlasništvu Operatora distributivnog sistema EPS "Distribucija" (ODS) od 1. juna 2019. godine. Zbog toga je ODS, nakon više obraćanja SBB-u, bio prinuđen da se obrati i sudu radi zaštite svojih prava, te da zahteva isplatu naknade za korišćenje stubova, kao i uklanjanje kablovske instalacije sa svoje mreže”, saopštio je svojevremeno EPS. I dok još od 2020. traje sudski spor, SBB nastavlja da besplatno koristi stubove ODS, na kojima mu počiva celokupna infrastruktura. Tu belodanu činjenicu neće izbrisati plasiranje laži protiv Telekoma, ma koliko bilo dugotrajno i beskrupulozno.

- Posle neuspešnog pokušaja Kurtijeve administracije da zabrane naš MTS na KiM, i posle prvostepene odluke da nam ospore akvizicije četiri mala operatera, obavljene još 2020. godine, na šta smo podneli žalbu, i posle mnogih drugih provokacija, poput zastrašivanje naših radnika i uništavanja opreme, sada imamo primirje. Naša mreža i sve usluge funkcionišu bez problema. Jasno je da Telekom Srbija, kao najveća srpska kompanija na KiM i operater koji omogućava normalne komunikacije za praktično celokupno srpsko stanovništvo, predstavlja veliku smetnju Kurtijevoj administraciji. Ipak, optimista sam i očekujem još bolje dane, pogotovo posle parlamentarnih izbora na KiM, koji će se desiti ove ili sledeće godine. Tada bi naš MTS trebalo da dobije licencu za mobilnog operatera na celoj teritoriji Kosova i da i na tom tržištu budemo apsolutni lider, kao što smo svuda u regionu - objasnio je Vladimir Lučić.

Prvi čovek kompanije Telekom Srbija istakao je dobru saradnju sa najvažnijim diplomatskim predstavnicima na KiM, pa je ambasador EU nedavno bio u zvaničnoj poseti centrali MTS u severnoj Kosovskoj Mitrovici, dok sa ambasadom SAD već duže vreme postoje odlični odnosi i visoki stepen razumevanja.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading