Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan. Kako smo izveštavali prethodnih dana, reon Banjskog polja, pretražen je u dužini 10x10 kvadratnih kilometara, ali osim Srbije, u potragu za devojčicom uključila se i Austrijska policija, koja je otpočela rad na ovom slučaju nakon što je naš državljanin snimio devojčicu koja liči na nestalo dete iz Bora.

Policija i dalje nastavlja operativan intenzivan rad. Proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom devojčice. 

Potraga je najpre otpočela, na mestu, gde je prema tvrdnjama majke devojčica poslednji put viđena. Trajala je 27 sati, a nakon što se policija uverila da devojčica nije pronađena na tom terenu, pretraživanje terena je obustavljeno. 

Državljanin Srbije poslao je snimak našoj policiji, i prijavio da je 30. marta video devojčicu koja liči na Danku sa dve Rumunske državljanke, kako stoje na tramvajskoj stanici u Beču. Kako je devojčica do tamo stigla, ukoliko je to zaista Danka, niko za sada ne zna, ali se pretpostavlja da je mogla da bude "prebačena" preko rumunske granice, da je prošla kroz Mađarsku i stigla do glavnog grada Austrije. 

Takođe, navodi se da se za dve žene, koje su bile sa devojčicom koja neodoljivo podseća na Danku, traga uz pomoću foto-robota.

- Ukoliko se ispostavi da je dete kidnapovano, najverovatnije je već duže vreme tipovano. Proverava se informacija da li je dete kolima od Bora preko Brze Palanke i Kladova preko graničnog prelaza na Đeradapu prebačeno u rumunsku luku Drobeta-Turnu Severin. Reč je o putu dugom 150 kilometara, koji je trajao dva sata. Dete se verovatno nalazilo u posebno napravljenom bunkeru u vozilu koje je prešlo granicu. S obzirom da je majka prijavila da je dete nestalo u dvorištu, potraga je najpre bila fokusirana na taj reon u Banjskom Polju - navodi izvor blizak Alo!  

Neki mediji navode, da je prošlo previše vremena dok je regovala austrijska policija, i da se verovatno, prema njihovim tvrdnjama devojčica ne nalazi na teritoriji te zemlje. Ona je kako tvrde, najverovatnije usnimljena u tranzitu ka nekoj trećoj zemlji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Sale

03.04.2024 13:11

Valda imate imena i mesta odakle su te zene iz rumunije. Neka policija tamo radi pretres i potragu za njima...

Nada

03.04.2024 13:18

Cista logika - dete prebacilu i Rumuniju najkracim putem a zatim u zemlje EU koje ne kontrolisu granicari nesto minimalno ali ne puno - obicno nema nikoga ! Detetu je dato nekouspavljujuce sredstvo i to je to !!!!!!!¨U kidnapovanju deteta ucestvovala je osoba iz sela familija ili neko drugi za pare !!!!!!!!!!!

soko

03.04.2024 18:17

Nisu isle peske cekao ih auto jedan pa drugi

soko

03.04.2024 18:17

Nisu isle peske cekao ih auto jedan pa drugi