Vladica Stanković zmije
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Poznati zmijolovac Vladica Stanković gotovo svakoga dana ima pune ruke posla.

On je tokom današnjeg dana na Fejsbuku objavio da je imao jednu neobičnu intervenciju.

- Ovo je specifična jedna intervencija koja se dešavala kod porodice Savić. Zmije su bile u bloku kuće, morali su da buše rupe i kasnije da ih popunjavaju. Izvukao sam dve zmije koje su bile tu useljene od kraja do kraja one su tu boravile, ko zna koliko vremena - rekao je Vladica i dodao:

- I rešili smo taj posao, evo ih izvukli smo dve ogromne zmije, šumski smukovi su u pitanju, dugogodišnji problem - objasio je on.

- Zmije su se izmilile s prvim toplim danima, one su aktivnije i pokretljivije kada sakupe dovoljno toplotne energije. Čim bude još toplije, biće još pokretljivije. Maj i jun su im sezona parenja, tada su najpokretnije. Ipak, desi se da i njih iznenadi pljusak i zahlađenje. Onda ne mogu da dostignu svoju regularnu "radnu temperaturu" i onda se desi da ne stignu da pobegnu ako im ide čovek u susret. U tim situacijama, kao i inače, ne treba ih dirati. Treba se odaljiti i pustiti ih da odu svojim putem. Zmija nikad neće napasti čoveka, one se sklanjaju od nas - objasio je ranije Stanković.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading