U OVOM SRPSKOM GRADU JE VEĆ GRUNULO NEVREME Do kraja dana biće pljuskova i grmljavine i u ovim delovima zemlje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U narednih pola sata na širem području Sombora očekuju se veoma obilni pljuskovi i jak vetar, a u kratkom vremenskom intervalu mogli bi da padne 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Očekuje se i veoma jaka grmljavina i intenzivno električno pražnjenje.

Potom će se ovaj grmljavinski sistem do kraja dana u severozapadnoj visinskoj struji premeštati dalje preko Bačke ka Banatu.

Pored Bačke, do kraja dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije i u dolini Zapadne Morave, pojasnio je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Oblačnost sa pljuskovima iz Podrinja premeštaće se do kraja dana preko Mačve dalje ka Beogradu.Širom Srbije i do kraja dana duvaće veoma jak severozapadni i zapadni vetar. 

Dobra vest je da će vetar tokom večeri oslabiti, a veče će doneti i prestanak padavina, potom i razvedravanje, pa je pred nama vedra noć.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 15 do 20°C, u Beogradu je 18°C. Sjenica meri 13°C, Zlatibor 8°C, a Kopaonik 5°C.

Da podsetimo, jučerašnji dan dono je Srbiji 32°C, da bi tokom noći prodor hladnog fronta doneo drastično zahlađenje sa kišom i pljuskovima, uz olujni severozapadni vetar, pa su temperature danas niže za desetak stepeni u odnosu na jučerašnji dan.

Telegraf.rs

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading