grčka granica
Foto: Alo/Profimedia

Putnici koji su danas pokušali da pređu granicu ka Grčkoj na prelazima Bogorodica, Evzoni i Dojran vraćeni su nazad jer su ti prelazi zatvoreni od 6 sati jutros zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji. 

Prema informacijama makedonskih medija, putnicima i teretnim vozilima neće biti dozvoljen prelazak granice sve do jutra 4. aprila.

Čini se da će se odobriti izuzeci samo za prevoz veoma kvarljive robe i lekova. Iako je prelaz navodno potpuno zatvoren, Telma izveštava da su u jednom satu ipak propuštena nekolika putnička vozila.

Granična policija Severne Makedonije je saopštila da nije bilo većih gužvi danas jer su građani bili unapred obavešteni o štrajku.

Podsećamo, grčki poljoprivrednici štrajkovali su u februaru. Oni su trubili sirenama sa svojih traktora ispred parlamenta, nakon što su proveli noć na centralnim gradskim ulicama Atine, kako bi izrazili protest protiv sve većih troškova goriva i proizvodnje.

Najmanje 8.000 poljoprivrednika, farmera i stočara, bilo je uključeno u protestu na trgu Sintagma, a ponavljali su slične zahteve koji su se mogli čuti kod demonstranata-poljoprivrednika širom Evrope.

Demonstranti kažu da su pogođeni klimatskim promenama, velikim poplavama, ekstremnim vrućinama i požarima, što čini njihov posao još opasnijim.

Poljoprivrednici su blokirali puteve i granične prelaze, dok su njihovi sindikati razgovarali sa vladom premijera Kirjakosa Micotakisa oko finansijske pomoći.

Takođe, širom Evrope su štrajkovali poljoprivrednici i farmeri u to vreme.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading