Danka Ilić
Foto: Printscreen/Foto: Društvene mreže

Prvi medijski izveštaji u utorak popodne navode da je "Danka nestala oko 13 sati". To vreme piše i u "amber alert" objavi na sajtu "Pronađi me" MUP-a Srbije. S druge strane, u "amber alert" SMS poruci koja je kasnije te večeri stigla na mobilne telefone svih građana Srbije, kao vreme nestanka se navodi 13.45 sati.

Može se zaključiti da je neslaganje nastalo najverovatnije zato što su prvi medijski izveštaji javili da je "Danka nestala oko 13 sati", dok je prvi poziv policiji u Boru zbog nestanka devojčice stigao u 13.45 sati - što je za policiju zvanično vreme prijave nestanka koje se pominje u SMS "amber alert" poruci.

Kada je Danka Ilić zapravo nestala?

Najpreciznija satnica nestanka devojčice s kojom javnost raspolaže je izjaav Dankinog ujaka, Stefana Dragomirovića, koji je u u nedelju popodne rekao za medija da je "njegova sestra Ivana poslednju sliku svoje dece u Banjskom polju snimila u tačno 13.20 sati".

To bi značilo da je Danka nestala nešto kasnije, oko 13.25 - 13.30 sati.

Bojana Otović Pjanović, majorka policije, izjavila je u nedelju uveče na TV Pink da je prva policijska patrola stigla u Banjsko polje "u 14 časova, malo ranije, možda minut do dva, minut nakon dolaska oca koji nije bio prisutan na licu mesta".

Izjava majorke Otović Pjanović daje nam još jednu fiksnu tačku u redosledu događaja: Dankin otac Miloš došao je na mesto nestanka u otprilike 13.58 sati.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading