Nišlija parking pretvorio u auto-plac
Foto: Printscreen/Instagram/podizanje svesti

Na Redditu je, pod naslovom "Paklene komšije", muškarac podelio situaciju koju je doživeo i zatražio savet od zajednice.

"Nedavno sam se parkirao blizu našeg stambenog objekta na javnom parkingu, a jutros me dočekala poruka na vetrobranskom staklu da sam prilikom parkiranja oštetio auto parkiran pored moga. Ni moj ni poredni auto nisu pomerani od tada, bar koliko ja znam, a rekao bih ni njegov. U poruci taj tip sugeriše da rešimo situaciju "kao braća" da ne bi morao da zove policiju. Zanima me, hoće li policija doći i sprovesti valjani uviđaj na našim vozilima tražeći dokaze oštećenja na mom autu ili će samo zapisati njegovu izjavu o tome šta se desilo i nastaviti dalje sa procesom osiguranja", pitao se korisnik Reddita.

Printscreen

Printscreen

 

Usledili su brojni komentari drugih korisnika, od humorističkih do ozbiljnih saveta i psovki upućenih komšiji.

"Zaboravi na 'bratske' dogovore, ako nisi kriv, ignoriši ga, nek zove policiju...i bez dokaza može da priča šta hoće, od toga nema ništa..verovatno želi da te prevari i izvuče novac" - savetovao je jedan korisnik.

Mnogi su bili zainteresovani za više detalja o događaju.

"Nemojmo sada nagađati. Pošalji sliku da vidimo gde je to oštećenje na tvom i na njegovom autu. Neko mi je oštetio retrovizor. Pre nego što sam ga popravio, parkirao sam se pored desetina drugih automobila, sa polupokidanim retrovizorom. Da li sam trebao svakom da ostavim poruku da rešimo 'kao braća'?" - upitao je korisnik.

Autor objave ubrzo je odgovorio.

"Sa desne strane je oštećenje na njegovom, sa leve strane je moj, bez oštećenja."

"Sve što mogu da kažem je 'ha ha ha'... čekaj, čekaj... ha ha ha!! Sam sebe je oštetio ili njegova žena dok su se negde zaglavili, a sad hoće da neko drugi pokrije štetu. Mislila sam da je pola automobila uništeno kad šalje poruke i smara komšiluk. Nek udari nogom i vrati na mesto... Ako si dobar komšija, daj mu 'duck tape'. Imaš u Lidlu za 350 dinara, a on neka ti da 100g kafe za 'bratsko' rešenje" - napisao je jedan korisnik nakon objave slike.

Bilo je i onih koji su imali drugačiji stav.

"Ne mora da znači da te namerno optužuje. Možda je oštećenje napravljeno pre nekoliko dana i tek sada ga je primetio i povezao sa tobom. Ako kažeš da nisi oštetio, pokušaj da mu lepo objasniš. Ako ne, odmah zovi policiju, prijavi da te optužuje za nešto što nisi uradio i traži novac od tebe, pa neka izađu na uviđaj" - glasio je drugi komentar.

Komšija koji je bio u dilemi, iako je dobio mnogo saveta od korisnika jedne od najpopularnijih društvenih platformi, još uvek nije javno saopštio da li je pronašao rešenje za problem u kojem se, čini se, bez svoje krivice našao.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading