Danka Ilić
Foto: Alo/Alo

23:30 - Koje mere je MUP preduzeo u potrazi za nestalom Dankom

Bojana Otović Pjanović, major policije, gostujući u Hit Tvitu na RTV Pink govorila je o tome koje mere je MUP preduzeo tokom pretraživanja tunela u blizini mesta gde je Danka Ilić (2) nestala 26. marta oko 13:45, u Banjskom polju kod Bora.

Bojana Otović Pjanović

TV Pink

 

- Tražili smo nacrt kanala koji je dugačak skoro 7 kilometara, jer je jačina vode toliko jaka da se i odrastao čovek pogura do rešetke, i tražili smo da se zatvori dotok vode kako bi utvrdili da nema nikakvih krivina i prepreka gde se dete visoko 85 santimetara može zaglaviti - rekla je Bojana Otović Pjanović, major policije.

22:01 - O poligrafu

- Majka je u drugom stanju i ne može da se podvrgne poligrafu. U trudnoj ženi kucaju dva srca i poligraf nije moguć zbog toga. I zakon nalaže da se ne može trudna žena podvrgnuti poligrafu, nije odbila nego zakon tako nalaže - kaže major policije Bojana Otović Pjanović.

- Mi u ovom trenutku preispitujemo svaku činjenicu kao da ima osnovana sumnja, a ne osnov sumnje na najmanji nivo podozrenja da je neko sumnjiv za neko krivično delo. Videli ste i u vašoj najavi da se radila i kontrola kanala koji odvodi vodu iz Borskog jezera u fabriku "Zijin", zato što se u samom krugu porodične kuće nalazi upravo ta jedna šahta - istakla je.

- Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora i tako dalje... - rekla je.

21:15 - Detalji potrage

O detaljima potrage i isplivalom video-snimku govorila je Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a.

"Izdati su nalozi za pojačavanje kontrole na granicama. Preduzimaju se sve neophodne mere. Ispituje se svaka činjenica. Radila se i kontrola kanala koji odvode vodu do Borskog jezera. Blizu kuće nalazi se šahta, to se radi da bi se isključila svaka mogućnost. Izrečeno je svima da 'se ne štede', mnoge kolege su i dalje na poslu. Od načelnika Kriminalističke policije do načelnika za suzbijanje kriminala. Da ne pominjem i ministra uz ostale profesionalce koji su došli sa čitave teritorije Srbije. I dalje kvadovi obilaze, helikopteri nadleću... Radi se rekonstrukcija događaja da bi utvrdili kako je dete moglo da napusti tu površinu".

Govorila je i o video-snimku koji je isplivao iz Beča. "Juče smo dobili informaciju, u roku od pet minuta smo bili na mestu gde bi trebalo da budemo da bismo proverili, uz koordinaciju svih u MUP-u, sa rukovodiocima. U saradnji sa odeljenjem Interpola raspisana je žuta poternica, na snazi je i u zemljama u okruženju, gde se radi na identifikaciji devojčice, sa svim specifičnim obeležjima koje je imala u trenutku nestanka - promene na koži, izrasline, ranu, ožiljak...", rekla je Otović Pjanović

18:45 - Interpol raspisao poternicu

Među nestalima na Interpolovoj poternici našla se i malena Danka Ilić (2). Dat je detaljan opis i imena roditelja.

18:00 - Šta je tačno rekao svedok iz Beča o snimku

Evo šta je srpski državljanin napisao u mejlu:

- Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala - naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.

17:13 - Dankin ujak za Alo!

Dankin ujak kratko je rekao za naš portal sledeće:

- O snimku ne želim da pričam, ma ni o čemu ne želim išta da kažem. Jer sve što sam rekao, izvrnuto je i nije onako kako sam izjavio - kratko je rekao Dankin ujak Stefan Dragomirović, dodajući da je tokom dana imao više poseta medija.

16.50 - Bečka policija pokrenula istragu zbog nestale Danke

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz banjskog Polja kod Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku Kosovo onlajna.

Više o tome pročitajte OVDE.

15.50 - "DA LI JE OVO ČOVEK KOJI JE OTEO DANKU ILIĆ?"

Više o tome pročitajte OVDE.

13.30 - Oglasili se deda i ujak

- Video sam snimak. Dok se ne utvrdi da je to Danka 100 odsto nije mi lakše... Snimak je previše mutan - rekao je Stefan Dragomirović, ujak nestale Danke Ilić povodom snimka iz Beča na kojem je navodno devojčica iz Bora.

13.20 - Oglasila se majka

Povodom snimka, koji je uzburkao javnost, na kome se vidi devojčica u Beču pod pratnjom dve Rumunke koja neodoljivo podseća na nestalu Danku, oglasila se i njena majka.

13.00 - Policija proverava snimak

Novi trag otkriven je noćas oko pola tri, kada je policija došla u posed snimka iz Beča na kojem se vidi devojčica koja liči na Danku Ilić.

12.25 - Ispitano oko 30 ljudi

Kako je Alo! saznao, policija je već ispitala oko 30 ljudi u vezi sa slučajem nestale Danke Ilić. U toku je obrada priupljenih podataka.

12.20 - Vučić: Noćas se pojavio novi trag

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je policija noćas u pola tri dobila novi trag u vezi sa slučajem nestale Danke Ilić, na kom su odmah počeli da rade.

Aleksandar Vučić

Alo

 

 

10.20 - Pretraga dela Brestovačke reke

Pripadnici MUP-a pretražuju deo Brestovačke reke udaljene tri kilometra od kuće kod koje je poslednji put viđena devojčica.

09.40 - Policija proverava sva vozila

U Banjskom polju trenutno je mirno, javlja naš reporter sa lica mesta.

 

Vidljive su tri patrole policije koje dežuraju ispred kuće ispred koje je navodno poslednji put viđena Danka Ilić.

Policija zaustavlja i vrši provede svih vozila na putu za Banjsko polje i radi provere osoba koja se u njima nalaze, javlja naš reporeter. 

08.30 - "Nismo ih videli neko vreme"

U ulici u kojoj živi porodica nestale dvogodišnje Danke vlada muk. Stanari zgrade sa zebnjom odmahuju glavom a vrata stana niko ne otvara, javlja naš reporter sa lica mesta.

Komšije koje smo sreli rekli su da više ne znaju šta da misle.

Potraga za Dankom Ilić

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

 

Pripadnici MUP-a pretražuju deo Brestovačke reke. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

MUP nastavlja operativni rad.

Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading