Danka Ilić
Foto: Alo/Alo!

Pet dana traga se za Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je misteriozno nestala u selu Banjsko Polje dok se igrala s majkom i bratom, i još uvek nema ni traga ni glasa od nje! Dankin otac Miloš je prošao poligrafsko ispitivanje, dok je majka četvrti put pozvana u policiju na hitan razgovor!

Devojčica je nestala u utorak oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere. U sve su bili uključeni i psi tragači.

Danka Ilić

Alo!/Dejan Briza

 

U sredu su pripadnici MUP-a nakon 27 sati detaljnog čišćenja terena u potrazi za devojčicom obustavili dalju pretragu, ali je nastavljena istraga.

Poslednja dva dana u letnjikovcu u Banjskom Polju gde je nestala devojčica bageri raščišćavaju dvorište, ali i oko njega. Bageri i brojni policajci izbacuju sve stvari iz dvorišta, ambara, seče se drveće i žbunje, a zasada nije poznato da li se na tom mestu nalazi trag koji bi mogao da dovede do Danke.

Danka Ilić

MUP Republike Srbije

 

Pretražen podzemni tunel, nije pronađena Danka

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, juče od ranih jutarnjih sati detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

- Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta - saopšteno je iz MUP-a.

 

Kako saznajemo, Miloš Ilić, otac male Danke, prošao je poligrafsko ispitivanje, međutim, majka Ivana juče je po četvrti put pozvana u Policijsku upravu Bor na razgovor.

- Kriminalistički inspektori došli su do novih saznanja o nestanku devojčice Danke, a njih mogu da provere samo s majkom deteta, pa su je pozvali na razgovor u stanicu - rekao je za Alo! izvor blizak slučaju.

Danka Ilić

Facebook

 

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, sporan je sadržaj na Ivaninom telefonu koji je navodno izbrisan tog dana kada je malecka nestala. Međutim, nema zvaničnih informacija u vezi s pregledom njenog telefona.

 - Završeno je veštačenje Ivaninog telefona, a prema nezvaničnim informacijama, pronađeni su novi operativni podaci do kojih je došla policija. Takođe, ispituju se i neke njene ranije izjave, za koje su neki ocenili da su kontradiktorne - navodi izvor.

OTAC PROŠAO POLIGRAF, MAJKA OPET BILA U POLICIJI Pet dana se traga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić koja je misteriozno nestala u Banjskom Polju

MUP SRBIJE

 

Pas Zigi prekinuo penziju da traži devojčicu iz Bora

U potragu za Dankom ponovo je aktiviran i najpoznatiji pas u Srbiji - pas tragač Zigi! Zigi je, kako smo ranije pisali, otišao u penziju, međutim, ovog puta je ponovo aktiviran.  Zigi je belgijski ovčar malinoa, star deset godina, obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru. U MUP-u navode da je prošao osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Zigi je nedavno kao ravnopravni član Specijalističkog tima učestvovao u pomoći ugroženima u Turskoj kada se dogodio stravičan zemljotres u toj zemlji. Takođe, ovaj pas je učestvovao u brojnim potragama u Srbiji, a naročito je javnosti postao poznat nakon potrage za devojčicom, koju je oteo Ninoslav Jovanović, u javnosti poznat kao Malčanski berberin. Posle kratkog vremena provedenog u penziji, ponovo je aktiviran na potrazi male Danke. Pas je poznat po tome što nikada nije policiju doveo do pogrešnog traga, a beležio je brojne uspehe prethodnih godina.

Zigi je pretraživao juče u toku celog dana pretraživao zajedno sa specijalcima letnjikovac i ruševine među kojima je nestala mala Danka.

Inače, Banjsko Polje već danima vrvi od policije, Žandarmerije, vatrogasaca...

- Dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, stigla su u noći između četvrtka i petka u Banjsko Polje kod Bora i rano jutros započeli su detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je u utorak nestala devojčica. Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa pet terenskih vozila i spasilačkim psom - saopštio je danas MUP.

Priveden policajac, odavao informacije

Kao grom odjeknula je juče vest da je priveden i policajac iz Bora. Kako saznajemo, policajac iz Policijske uprave Bor priveden je navodno zbog odavanja informacija iz istrage zbog odavanja informacija o nestanku male Danke Ilić.

- Policajac je priveden i pao je na poligrafu - navodi izvor.

Utvrđuju se okolnosti ovog incidenta.

Podsetimo, majka je rekla da se nakratko okrenula i da je devojčica nestala i da je od tada u agoniji.

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim boga da je što pre nađemo - poručila je prvog dana majka Ivana.

Do zaključenja ovog broja trajala je potraga za devojčicom, kao i raščišćavanje terena.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading