telefon
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Korisnici dobijaju poziv iz zemalja kao što je Jemen ili Maroko odakle ih navodno zove biznis menadžer. Jedna korisnica društvenih mreža, koja je i sama bila žrtva prevare, savetuje ljude kako da uvide "crvene zastavice koje vrište na svekom koraku". 

Naime, Anđela je na svom profilu objavila sliku broja telefon i imena "menadžera" koju ju je kontaktirao i dodala šta je potrebno da uradite kako biste bolje uvideli da je reč o internet prevari:

Internet prevara

Printscreen

 

- Dovoljno je da ukucate "Tagger Media", odete u Google Reviews i pročitate detaljnije iskustva ljudi koji su, nažalost, naseli, ali i onih koji su uspeli da na vreme prepoznaju prevaru - napisala je ona.

Objasnila je da je ona sama zamalo nasela na ovu zamku iz "očajničke želje da se zaposli, uspela je da isprva prepozna crvene zastavice koje vrište iz ove poruke, ali svakako želim da upozorim ostale koji iz istog ili bilo kog drugog razloga mogu nasesti". 

"Izvinite na uznemiravanju, imate li malo vremena za mene?"

Internet prevara

Printscreen

 

Ovo su reči kojima se Telma Simons, navodna HR menadžerka iz Tagger Media Co obraća potencijalnom zaposlenom. Njen biznis nalog je registrovan u Maroku, zaključuje se iz prepiske.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading