banjsko polje
Foto: Alo/Alo!/M.Jošida

Svi traže malu Danku! Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora misteriozno je nestala u utorak dok se igrala sa bratom i majkom u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju. Cela Srbija digla se na noge da traži devojčicu, a pretraživao se prostor od osam kilometara kvadratnih uz pomoć najsavremenije tehnologije!  Porodica u agoniji već dva dana očekuje bilo kakve informacije o svom detetu!

Devojčica je nestala u utorak oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vode. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere. U sve su uključeni i psi tragači.

nestanak Danke

Foto: Printscreen/instagram

 

Porodica Ilić je iz Bora, a tog kobnog popodneva majka je sa decom došla u svoj rodni kraj i u letnjikovac u Banjskom Polju da bi uživali u prirodi i lepom vremenu. Gotovo dva dana od devojčice nema ni traga ni glasa, potragu otežava gusto zelenilo i visoko rastinje, kao i brojne napuštene kuće, a u poslednja 24 sata padala je i kiša.

Dankina majka trudna, porodica zabrinuta za nju

 

Kako saznajemo, majka nestale devojčice je navodno u drugom stanju.

- Ona je trudna i bila je u policiji, gde su se zaista pažljivo prema njoj ophodili. U sklopu procedure su morali da budu ispitani i otac i majka.  Nakon njihovog iskaza, otac je navodno poligrafski testiran, ali majke ne zbog svog stanja. Porodica je zabrinuta zbog toga što je u drugom stanju i kako će sve ovo uticati na nju  - navodi izvor.

Meštani sumnjaju i na otmicu, ali i u to da se devojčica izgubila u šumi ili da je upala u neku od vodenih površina.

Jedan od meštana Banjskog Polja prokomentarisao je za Alo! da je čuo da je Danka viđena kako korača ka šumi.

Traži se Danka

Alo

 

- Znam njenu porodicu, otac joj radi u kablovskoj. Ne znamo šta se dogodilo, ali ne mislimo da ju je neko oteo. Kažu da je devojčica viđena kako korača ka šumi. Neki pričaju da je čak viđena i ispred naše kuće - kazao je za Alo! deda Časlav iz Banjskog Polja.

Takođe, meštani su izrazili zabrinutost što je dete od svega dve godine samo više od 24 sata na niskim temperaturama i kiši, bez zaštite.

Policija uzela telefon devojčicine majke

Prema rečima izvora, u sklopu uobičajene procedure policija je uzela telefon Dankine majke da bi proverili njene kontakte i s kime je komunicirala.

- To je uobičajena procedura, da se uzima telefon u ovakvim situacijama, nije reč ni o kakvim insinuacijama - navodi izvor.

 

Kako nezvanično saznajemo, policija, pored potrage, ispituje i sve osobe u krugu od više kilometara, naročito one s dosijeima. U sklopu procedure i roditelji devojčice su navodno bili u policiji. 

„Zlato tatino, naći će te tata! Svete moj mali!“, napisao je Dankin otac Miloš Ilić na Fejsbuku i postavio njenu fotografiju, a ispod su se nizale poruke podrške neutešnim roditeljima.

Danka Ilić

Alo!

 

Za medije se kratko obratio i Dankin deda.

- Ovde sam od juče i celu noć. Neću se pomeriti dok ne čujem informacije o mojoj unuci. Sinoć sam samo otišao da se okupam i presvučem i vratio se. Ova kuća nije moja, već je to kuća moje snajke i njenog oca - kazao je Dankin deda na mestu gde je malecka poslednji put viđena, dodavši da sumnja da mu je neko unuku ukrao:

- Još se nadam da je živa, ali neverovatno je da niko ne može da je nađe od ovoliko ljudi. Samo jedna solucija mi se vrti po glavi, da je kidnapovana. Ali ne mogu to da tvrdim. Ne mogu ništa da tvrdim. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cela Srbija je bila ovde i svi su je tražili. Ljudi su pretraživali teren udaljeni jedni od drugih na metar. I niko ne može da je nađe - kazao je on, dodavši da se naročito plaši jer je bugarska granica blizu Bora.

Podsetimo, majka je rekla da se nakratko okrenula i da je devojčica nestala i da je od tada u agoniji.

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim boga da je što pre nađemo - poručila je prvog dana majka Ivana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading