Goran Vesić
Foto: Privatna arhiva/Foto: PREDRAG MITIC

Danas se dogodio neobičan incident ispred parkinga kod aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, kada je vozač automobila izašao iz vozila i presekao ulicu, izazvavši manji saobraćajni udes.

Ovaj događaj je izazvao pažnju prolaznika i svedoka koji su se zatekli na tom mestu. Kako kažu očevici, vozač je iznenada izašao sa "parkinga", ne obazirući se na saobraćaj, i prešao preko puta. Ovakvo ponašanje izazvalo je zastoj u saobraćaju i mogućnost većeg incidenta.

Podsetimo, nakon pisanja portala Republika o slučaju izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd - Šid do aerodroma Nikola Tesla, oglasio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture upoznato je sa slučajem izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd - Šid do aerodroma Nikola Tesla i probijanja zaštitne ograde na toj saobraćajnici kako bi se obezbedio ulaz i izlaz sa divljeg parkinga.

- Oni koji su to uradili a imaju veze sa divljim parkingom i probijanjem zaštitne ograde počinili su krivično delo i ugrozili bezbednost saobraćaja. Jasno je da zaštitna ograda nije mogla da bude uklonjena bez podrške onih koji rade u državnim službama a koji su to trebali da spreče - naveo je Goran Vesić. 

Kako kaže, saobraćajnica koji vodi od auto-puta do aerodroma nalazi se u nadležnosti grada Beograda.

- Kako ograda nije vraćen od strane nadležnog upravljača puta, kako niko nije reagovao a ugrožena je bezbednost učesnika u saobraćaju bili smo prinudjeni da reagujemo. Razlog više je da je u pitanju saobraćajnica koja vodi prema našem najvećem medjunarodnom aerodromu - navodi Vesić, pa zaključuje: 

Vlada Srbije je ove nedelje na sednici na moj predlog izmenila Urednbu o kategorizaciji puteva i pristupna saobraćajnica od auto-puta prema aerodromu je postala državni put koji je u nadležnosti MGSI i Puteva Srbije. Kada naredne nedelje izmena Uredbe stupi na snagu naložiću vraćanje zaštitne ograde i podnošenje krivičnih prijava protiv onih koju su ogradu uklonili, ugrozili bezbednost saobraćaja i uništavali državnu imovinu. Uskoro će i ostale saobraćajnice oko aerodroma postati državne, biće postavljene zaštitne ograde kako bi se sprečilo nelegalno uključenje i sa drugih divljih parkirališta a počinje i izgradnja pruge od Zemun Polja prema aerodromu kojom će se prevoziti, prema našim procenama, više od pedeset odsto putnika sa aerodroma prema Beogradu, zaključio je ministar Vesić. 

(Republika)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading