banjsko polje
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Piše: Enis Sadiku

Kako saznajemo, po nestanku devojčice iz okolina dvorišta njene porodične kuće, detetova majka alarmirala je komšije i rođake.

- Meštani Banjskog Polja su oko dva sata sami tragali za detetom, ali kako je vreme odmicalo i nisu imali nikakve tragove, rešili su da pozovu policiji. Verovatno su mislili da nije mogla daleko da ode i da će je odmah naći, pa su se zabrinuli tek kada je prošlo dosta vremena - rekao je za Alo! izvor blizak slučaj.

Po prijavi nestanka, nakon što je policija utvrdila da deteta nema pokrenuta je najpre lokalna potraga, a potom je pozvana pomoć i iz drugih gradova.

Na teren su ubrzo došli vatrogasci spasioci, pripadnici GSS, Žandarmerija, kao i loklani lovci, koji su se dobrovoljno pridružili potrazi.

Iako je policija skoncentrisala potragu na 8 km/2, naređena je provera protoka putnika i vozila preko graničnih prelaza i naplatnih rampi.

Takođe, pored svih mogućih opcija nestanka ispituje se i prisustvo divljih životinja u šumi.

Inače, nadležni organi su godinama unazad apelovali da se svaki nestanak prijavi odmah, i da građani prepuste potragu stručnim organima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading