Traži se Danka
Foto: Alo/Alo

Danijel Aleksić iz Gorske službe spasavanja rekao je za Alo! da su oni od juče u pretrazi terena sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su istakli iz ove organizacije, oni su dronovima i sa psima tragačima pretraživali teren celu noć, i istakli da se sa pretragom terena 6x6 kilometara kvadratnih nastavlja danas. 

- Vreme nam je otežavajuća okolnost. Kiša i pojava magle utiču na traganje. To usporava proces. Teren je komplikovan. Za sada je nas 25 na terenu sa tri psa tragača. U pitanju su belgijski ovčari i malinoe, psi koji su obučeni da tragaju u ovakvoj situaciji. Takođe, i danas će teren nadletati termovizijski dronovi. Snima se iz vazduha, i pregleda svaki kadar. Iz iskustva, mi imamo softver, u koji se unesu podaci o nestalom licu, i on izračuna u kom krugu treba tražiti, naravno svaki slučaj je individualan, ali i on nam pruža pomoć - rekao je Aleksić i dodao:

- Mi ćemo i dalje u toku dana pretraživati teren sa pripadnicima MUP-a - rekao je Danijel Aleksić iz Gorske službe spasavanja Bor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading