mala Danka
Foto: Printscreen/Facebook

Pre više od četiri sata nestala je Danka Ilić (2) u borskom naselju Banjsko polje. Tražili su je policajci, vatrogasci, komunalna policija, više od 300 meštana, dovedeni su psi tragači, podignut dron, ali dete nije pronađeno.

Policija sada podiže sve svoje pripadnike i kreće potraga ’’vrata do vrata’’.

- Dete je nestalo u naseljenom mestu koje se graniči sa šumom. Prosto je čudno da do sada nismo uspeli da je lociramo. Pao je mrak, sve dobrovoljce meštane smo poslali kući. Krenula je potraga po stanovima i kućama naselja, devojčicu moramo naći živu i zdravu – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Čim je prijavljen nestanak, kako nezvanično saznajemo, policija je u arhivi potražila sumnjive osobe koje žive u tom naselju i najverovatnije će ih ispitati o nestanku.

Nadležni kažu da postoji mogućnost da se dete negde zbog straha sakrilo, uz nadu da će je što pre pronaći obzirom da postaje sve hladnije i kiša rominja.

Inače, majka je sa Dankom i sinom bila u tom naselju, a onda je sinu dala vodu da pije i dok se okrenula, Danke nije bilo. Odmah je krenula potraga, najpre porodice, onda nadležnih kojima su se priključili i meštani.

Danka na sebi ima ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu, I vezanu kosu u rep.

Društvene mreže Bora su preplavljene apelima roditelja da ko je vidi pozove policiju ili broj 0652816041.

Podsetimo, i sistem MUP pronađime.mup.gov.rs aktiviran je zbog nestanka devojčice iz Bora.

Građani su dobili poruku u kojoj se navodi opis nestale devojčice i činjenica da je nestala.

Platforma „Pronađi me“ namenjena je za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove infromacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Danka Ilić

MUP

 

 

 

Alo.rs/Kurir.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading